HRVATSKA IMA NOVU MEDALJU: Damir Martin za tisućinku sekunde ostao bez zlata!

kolovoz 13, 2016 maxportal
Share Button

Vukovarac Damir Martin osvojio je novu  medalju za Hrvatsku. Prva vijest bila je  da je ZLATO, nažalost, foto-finiš je za centimetar presudio Damiru Martinu!Nakon pregledavanje snimke, ustanovljeno je da je Novozelanđanin Drysdale za točno jedan centimetar ušao u cilj ispred senzacionalnog Damira Martina!

”Malo sam ipak uspio sačuvati snagu za finale, iako sam u zadnjih 250 metara išao punom snagom”, kazao je naš veslač nakon ulaska u finale samca na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Martin u subotu (15.30 sati po hrvatskom vremenu) ima šansu pridružiti se braći Sinković koji su uzeli zlato u četvrtak. Braća Sinković i Damir Martin bili članovi srebrnog četverca na Igrama 2012. u Londonu.

“Morao sam finiširati jako jer sam vidio da Meksikanac prijeti, a sjetio sam se da često drugoplasirani u završnici ostane bez finala”, kazao je Vukovarac Martin kome kiša na jezeru Lagao di Tijuca nije nimalo smetala.

“Dapače, kiša mi je pomogla jer nije bilo sparine i dalo se lijepo disati. Staza je usred grada, predivna je, ali je vrijeme tu posve nestabilno.”

U subotu će se boriti u finalu za prvo hrvatsko odličje u samcu.

“To će biti moj vrhunac moje dvogodišnje karijere u skifu. Očekujem da će se za medalje boriti Čeh Synek, Novozelanđanin Drysdale, Bjelorus Ščarbačenija i ja, ali iznenađenja su uvijek moguća”, zaključio je 28-godišnji Vukovarac, aktualni europski prvak.

 

Komentari
Share Button