Ivica Tucak : Sretan sam što sam trener ovim divnim momcima, to je prava Hrvatska

srpanj 29, 2017 maxportal
Share Button
Hrvatska vaterpolo reprezentacija osvojila je naslov svjetskog prvaka pobijedivši u finalu Mađarsku s 8:6.Tri gola za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno, dva Javier Garcia, a po jednoga Marko MacanLuka Lončar i Maro Joković. Za Mađarsku je tri gola postigao Marton Vamos, a po jednoga Bela Torok, Kristian Peter Hanhercz i Balasz Erdelyi.

Hrvatsku je do drugog zlata u povijesti reprezentacije predvodio kapetan Sandro Sukno. Kad je momčad padala, Sukno je sve dizao…
“Nismo ni mi svjesni što smo napravili. Najteži turnir u mojoj karijeri, pobijedili smo sve najbolje momčadi na svijetu. Hvala na podršci, cijela Hrvatska je iza nas. Sve je napravljeno da Mađari budu prvaci, a mi smo ih pobijedili pred 10 tisuća gledatelja. Idemo slaviti”, rekao je Sukno koji je sa suigračima u nokaut fazi pobijedio Talijane, Srbe i Mađare.
Izbornik Ivica Tucak nakon bronce i srebra konačno je dočekao zlato…
“Što reći… Mogu samo čestitati i zahvaliti ovim predivnim momcima. Sretan sam što sam trener ove reprezentacije. Hvala svim mojim suradnicima. Ogromna je sreća, cijela Hrvatska je uz nas”, rekao je Tucak.
Uoči polaska u Budimpeštu najavio je lov na zlato…
“Rekli smo da smo ovdje došli po zlato. Izuzetno teška utakmica, lomila se dugo… Imamo i glavu i rep. Uvijek je lakše odraditi posao kad imamo ovakve momke. To su divni momci, predstavili smo Hrvatsku na najbolji način.”Komentari
Share Button