BANDIĆ ODLUČIO: Uklanja se spomenik Ivi Loli Ribaru iz Zagreba!

prosinac 4, 2017 maxportal
Share Button

Spomenik Ivi Loli Ribaru mogao bi uskoro biti uklonjen iz Zagreba. Milan Bandić prihvatio je prijedlog Neovisnih za Hrvatsku da se spomenik sekretaru SKOJ-a ukloni.Javnost je o tome obavijestila Sandra Švaljek, zastupnica u Gradskoj Skupštini.

“Pristao sam, bit ću sve što hoće… Milan Bandić na zahtjev NzH planira ukloniti bistu Ive Lole Ribara manje od dva mjeseca nakon što ju je pompozno vratio… ” napisla je čelnica liste Nezavisna Švaljek.

Zahtjev za uklanjanje spomenika Ivi Loli Ribaru podnio je Klub zastupnika Neovisni za Hrvatsku.

U obrazloženju se tvrdi da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 10. listopada “nije vratio svojedobno tobože otuđenu bistu Ive Lole Ribara, nego je postavio novi spomenik (bistu), koja ni u materijalnome niti u umjetničkom smislu nije ista niti je jednakovrijedna onoj izvornoj, zakonito uklonjenoj 1996. godine”.

“Budući se radilo o postavljanju novog spomenika (biste), bilo je nužno provesti propisani postupak koji u konkretnom slučaju nije proveden, pa je bista otkrivena protupravno, slijedom čega je osnovan zahtjev za njezino uklanjanje”, naveli su Neovisni za Hrvatsku.

 

M. M. /Foto:

Komentari
Share Button