Bojan Ivošević: Cilj je bio da pošaljem fotke svog penisa

13 lipnja, 2022 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas je u Splitu održanaa press-konferencija koju je sazvao bivši gradonačelnik Ivica Puljak, a s njim su bili i bivši dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević te Luka Baričić, bivši gradski vijećnik Puljkove stranke.



Presica je sazvana nakon što je Večernji list jučer objavio da su se Ivošević i Baričić dopisivali s profilima navodnih djevojaka iz Srbije, od kojih jedna, kako je tvrdila u prepisci, ima 17 godina. Reakcije na ovu temu pljušte od sinoć.

Ivošević je tvrdio da je s navodnom djevojkom iz Srbije komunicirao na nagovor i inzistiranje Baričića te da nije napisao ništa sporno.

“Sve što sam ja imao s ovim je uvjerenje da se radi o nekoj zafrkanciji s curama od kojih je jedna zainteresirana za Luku Baričića. U trenutku kad ulazim u tu benignu zafrkanciju nitko ne govori o ikakvim godinama ili nekoj maloljetnici, nego dobivam fotografiju vidljivo odrasle osobe. Ja toj osobi ne šaljem poruke s bilo kakvim fotografijama, a kamoli eksplicitnim intimnim. Ja ne šaljem ni poruke nekog eksplicitnijeg sadržaja niti znam kakve poruke šalje Luka”, rekao je Ivošević.

“U cijelom svibnju pa do trenutka kad je on dobio poruku da mu je komunikacija namještena, s Lukom sam se čuo samo jednom minutu i pol, što mogu pokazati na izlistu poziva između nas dvojice. Budući da ja nisam pokazivao nikakav bitan interes kakav se od mene očito očekivao, jedna od navodnih djevojaka šalje 22. svibnja poruku Luki sljedećeg sadržaja, koji vam nije prezentiran u medijima: ‘Kaže seka da se drug ne javlja. Neka joj se javi sutra tokom dana da ne bi još odustala od putovanja u Split'”, rekao je.

“Ja sam prekinuo komunikaciju”

“U to vrijeme nema spomena o nečijim godinama, a kad ta druga djevojka navodi da ima skoro 18 godina, ja razmjenjujem još samo završne poruke od kojih opet u medijima niste dobili njezinu zadnju, vezanu uz moj tobožnji nagovor da dođe u Split: ‘Nisi me baš uverio'”, rekao je.

“Na tu poruku ja ne odgovaram jer sam ja prekinuo komunikaciju, a ne ona kako je prezentirano u javnosti. I šta se tada događa, nakon što sam, ponavljam, ja prekinuo svaku komunikaciju, pa i običnu zafrkanciju? Druga djevojka piše Luki sljedeće, što opet nekim slučajem nije završilo u medijima: ‘Ništa od prijatelja… Ali se Bojanu ne sviđa mala, deluje nezainteresovan?'” rekao je Ivošević.

“Vršen je pritisak na Luku”

“Dakle, pokušaj da ja pošaljem bilo kakvu kompromitirajuću fotografiju, pa i bilo kakvu daljnju eksplicitniju poruku nakon ubacivanja teme o skoro 18 godina nije uspio. ‘One’, tobožnje djevojke, su nezadovoljne mojom nezainteresiranošću i vrše daljnji pritisak na Luku da se ja zainteresiram. Luka bez ikakva mojeg znanja, emocionalno ucijenjen hoće li doći do upoznavanja i intime s takozvanom starijom sestrom, daje obećanja u moje ime za koja nemam pojma da se događaju. Niti u jednom trenutku ja ne znam ni da je Luka otišao dalje od benignog dopisivanja u tako snažnu razmjenu poruka i fotografija”, rekao je.

“A da bi se i mene dovelo u takvu situaciju takozvana ‘starija sestra’ šalje Luki poruku da se ja povežem s mlađom, ali bez riječi o bilo kakvoj maloljetnosti u tom trenutku, a poruka, koju opet niste dobili, kao ni čitav ispravan kontekst o meni je sljedeća: ‘Ja sam pričala noćas sa sekom, nek joj se drug javi na whatsapp pa neka se dogovore, mislim da će tako da bude najbolje. Reci mu kako sam ti rekla, neka joj odma da do znanja šta želi i ko je glavni, mala gori za dominantnim frajerima'”, ustvrdio je Ivošević.

“Ja sam bio ključni cilj ovog napada”

“To je početna poruka kojom se mene mami u odnos s tada vidljivo i više nego odraslom osobom. Od te poruke pa do zadnje, u kojoj kažu da su nezadovoljne mojom nezainteresiranošću, jasno je da nisam ispunio cilj radi kojeg sam uvučen u komunikaciju koja s moje strane nije prešla razine obične zafrkancije. Onaj tko je isplanirao cijeli ovaj slučaj nije zadovoljan jer nije dobio moje nego samo Lukine eksplicitne sadržaje”, rekao je Ivošević.

“A ja sam bio ključni cilj ovog gnjusnog napada. A ja nisam zadovoljio naručitelje koji vrše emocionalne ucjene nad Lukom, pa im on u moje ime obećaje svašta za što ja nemam pojma. Ja koji sam kao kratkog fitilja ne šaljem zadovoljavajuće poruke i fotografije, a kad saznajem dob navodne osobe, ja prekidam komunikaciju i ja ne odgovaram na zadnju poruku da ta osoba dođe u Split, pa na navlakušu ‘Nisi me baš uverio’ ne odgovaram ničim. Stop. Šutim. Kraj. A prezentirano je da je ja želim, a da ‘maloljetnica’ prekida komunikaciju”, rekao je

“Poruke su selektivne, ne slijede kronologiju”

“Ovo smatram pokušajem teške političke kompromitacije mene kao osobe koja naručitelju nije uspjela u svemu u što me je nastojao uvući, pa je završno odrađen i čin da se selektivnim porukama i njihovim sugestivnim prikazom koji ne slijedi ispravnu kronologiju – te gdje se nejasno miješaju Lukine i moje poruke, iako ja o Lukinima nemam pojma i u njima ne sudjelujem – želio stvoriti dojam da sam ja ta strana koja navaljuje na susret i seksualni čin. A ja se uz zafrkanciju, jer sam mislio da je riječ o stvarnim osobama i zafrkanciji, cijelo vrijeme izvlačim iz eksplicitnih traženih sadržaja, nesvjestan da se u njihovim paralelnim dopisivanjima s Lukom stvara “slučaj seksualnog prijestupnika Bojana Ivoševića”.

Zadnja njihova poruka Luki, sad znamo da to nisu djevojke, glasi: deluje nezainteresovan! Sad prevedeno na politički jezik znači: Nismo ga uspjeli uhvatiti, daj ga još motiviraj. Ali od mene ne dobivaju više ni slova”, ustvrdio je.

“U ovom napadu na mene naručitelj i izvršitelj sami priznaju da nisu ostvarili cilj pa su se potrudili poslati tako selekcioniran slijed poruka da djeluje da jesu. Luki želim da izdrži i nadam se da će naučiti nešto iz svojih grešaka”, zaključio je Ivošević.

“Cilj je bio da pošaljem sliku spolovila”

“Apsolutno se neću povući. Portal koji je ovo objavio je sugerirao da sam ja slao nekakve snimke, to nije istina”, rekao je Ivošević.

“Moje poruke su potpuno benigne, provokacije i zezancije”, rekao je Ivošević pa dodao: “Završio sam razgovor kad je rekla koliko ima godina. Deeskalirao sam razgovor i prestao.”

“Ovo je najniži udarac u povijesti hrvatske politike, ali neće nas zaustaviti. Cilj je bio da me natjeraju da ja pošaljem sliku svoga spolovila i da mi time završi politička karijera. Nisu uspjeli”, rekao je Ivošević.


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->