ČUDNA VIJEST! Hina piše da Joe Biden u anketama vodi 10 posto

listopad 28, 2020 maxportal
Share Button

Tjedan dana prije američkih predsjedničkih izbora 3. studenog, Joe Biden vodi ispred Donalda Trumpa na nacionalnoj razini sa 10 postotnih bodova, prema anketi Reutersa / Ipsosa, piše Hina.Nacionalno internetsko istraživanje provedeno od 23. do 27. listopada pokazalo je da je 52% vjerojatnih glasača reklo da podržavaju Bidena, dok je 42% glasalo za Trumpa. Pet posto izjavilo je da razmatra kandidata treće strane, a samo 2% reklo je da još ne zna kako će glasati. ( Čudna matematika: 52+42+5+2= 101 posto, op. a.)

Gotovo jedna trećina punoljetnih Amerikanaca izjavila je da je već glasala. Biden je vodio 8 postotnih bodova u prethodnoj nacionalnoj anketi provedenoj od 20. do 22. listopada.

Reuters / Ipsos je anketirao vjerojatne glasače u šest država – Wisconsinu, Pennsylvaniji, Michiganu, Sjevernoj Karolini, Floridi i Arizoni – koje će igrati presudnu ulogu u odluci hoće li Trump osvojiti drugi mandat ili će ga Biden naslijediti.

Najveća razlika je u Wisconsinu, piše Hina, gdje se 53 % anketiranih izjasnilo za Bidena, a 44 za Trumpa.  ( Opet čudna matematika. Ako je ukupna razlika 10 %,  onda 9 % nije najveća prednost.)

U Michiganu je Biden povećao prednost u odnosu na zadnju anketu sa 51, na 52 %, dok je Trump dobio 43 % glasova. Najneizvjesnije je u Sjevernoj Karolini gdje je 49 % anketiranih dalo glas Bidenu, a 48% Trumpu.

Prema anketi Reuters/Ipsosa Biden vodi i u Pennsylvaniji, Floridi i Arizoni, piše Hina.

Za podsjetiti je da je Reuters prije četiri godine prognozirao pobjedu Hillary nad Trumpom, a znamo što se na kraju dogodilo.

M.Marković/Foto: press

Komentari
Share Button