Dobar posao ministra Marića: Ugovor za Hotele Makarska vrijedan 790 milijuna kuna

travanj 4, 2018 maxportal
Share Button

Predstavnici Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) i Valamar Riviere u srijedu su potpisali ugovor o prodaji i prijenosu 55,48 posto državnih dionica Hotela Makarska, koje će Valamar platiti 172,6 milijuna kuna.Ugovor je potpisan u Ministarstvu državne imovine, a ministar Goran Marić iznimno je zadovoljan potpisom ugovora te ocjenjuje kako su time dobile sve tri strane – država, Grad Makarska i Valamar Riviera.

“Za 55,5% dionica Hotela Makarska Hrvatka će dobiti 172 milijuna kuna u proračun i osigurana je investicija u iznosu 615 milijuna kuna. Riječ je o nezabilježenoj investicijskoj vrijednosti i za veće gradove od Makarske. To je rezultat ne samo institucionalne promjene u upravljanju državnom imovinom, nego i uvođenja nove kulture odnosa prema svemu što je državno”, rekao je ministar Marić.

Ugovor je ukupno vrijedan 790 milijuna kuna

Ministar državne imovine naglasio je kako u ovom slučaju svi mogu biti zadovoljni; RH jer je postigla cijenu koju prije nije postizala ni za nekoliko desetaka hotela zajedno, Grad Makarska jer niti jedan grad, promatrano relativno, do sada nije imao takav investicijski ciklus na samo jednom projektu, a i novi vlasnik Valamar, jer je kupio tvrtku s budućnošću, s kojom se i do sada upravljalo na iznimno profesionalnoj razini.

Valamar Riviera u ovom postupku djeluje zajednički s AZ obveznim mirovinskim fondovima, a portfelj Hotela Makarska d.d. sastoji se od hotela Meteor 4* s 277 smještajnih jedinica, hotela Dalmacija 3* sa 190 smještajnih jedinica i hotelskog naselja Rivijera 2* s 258 smještajnih jedinica, što predstavlja 43% ukupne ponude smještajnih jedinica u hotelima na području Makarske.

„Hoteli Makarska uspješno su poduzeće koje ćemo nastaviti razvijati u suradnji s AZ obveznim mirovinskim fondovima u interesu zaposlenika, dioničara, lokalne zajednice te svih ostalih dionika turizma u Makarskoj“–  istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere.

Ministar Goran Marić naglasio kako je Makarskoj za gospodarsku odnovu trebao i novi investicijski poticaj

“Makarska se s pravom naziva hrvatskim kamenim biserom. I za sve olimpijade ljepote ne treba joj ništa osim mistične ljepote Biokova i modrine mora, a sad je za gospodarski preporod dobila kompaniju Valamar Riviere, uspješnog i pouzdanog partnera.”

Ministar Marić je najavio i potpisivanje ugovora za crikvenički Jadran koji će biti realiziran krajem ovog ili početkom idućeg tjedna.

MP/foto:T. H. Matković

Komentari
Share Button