DRAMA U LICI: Policija pucala na kombi s migrantima, ranjeno dvoje djece

svibanj 31, 2018 maxportal
Share Button

Zadarska policija je sinoć oko 22 sata spriječila pokušaj krijumčarenja ljudi na području Donjeg Srba.Nakon zaprimljene dojave da je uočen kombi stranih registarskih oznaka za koji se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja, policajci su na predjelu Raštele postavili blokadu te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi.

Policajci pucali na kombi, ozlijeđeno dvoje djece

Vozač kombija nije se zaustavio nego je nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz vatrenog oružja.

Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s ozljedama od pucnjave i više njih s ozljedama od opasne vožnje, priopćila je policija.

Ozlijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici.Radi se o osobama koje su s područja Iraka i Afganistana, a trenutno se nalaze u službenim prostorijama policije u Srbu i nad njima se provodi obrada.

Na konferenciji za novinare u Policijskoj postaji Donji Srb glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan, rekao je da kriminalistička obrada u tijeku i kada budu imali više infomacija obratiti će se javnosti.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina rekao je da je njihov prioritet i naglasak na borbu protiv organiziranog kriminala i zaštitu državne granice. Istaknuo je da za počiniteljem još tragaju, ali i da imaju korisne infomacije koje im predstoje u kriminalističkom istraživanju.

Policija je postupila u skladu sa svojim ovlastima. Ugroženi su bili životi policijskih službenika. Radilo se automobilu zatvorenog tipa – Furgon – i nismo znali o čemu i kome se unutra radi.

Dražina je rekao da se prema preliminarnim infomacijama, radi o četiri obitelji plus brat i sestra. Oni će najvjerojatnije biti prevezeni u smještajni centar – zagrebački Porin.

Dražina je istaknuo i da ne može potvrditi da je sinoćnjom akcijom zaustavljen kanal krijumčarenja,

 

Komentari
Share Button