KNJIŽEVNIK EDO POPOVIĆ: Majka mi je umrla od ALS-a, jednu strašnu bolest sveli ste na reality show, stjeram sam u krasni k…

kolovoz 26, 2014 maxportal
Share Button


Književnik Edo Popović osudio je novi globalni internetski fenomen ALS Ice Bucket Challenge. Na Facebooku piše da mu je majka umrla od ALS-a, te mu je zbog toga mučno gledati pretvaranje ove teške bolesti u reality cirkus.

“Evo kaj mi je na umu. Moja majka je prije godinu i pol umrla od ALS-a, strašne bolesti koja možda više nego ijedna druga razara i tijelo i psihu. Sve druge bolesti, naime, ostavljaju nadu izlječenja, ponekad jedva tinjajuću, kao u slučaju karcinoma, melanoma i sličnih bolesti, ali ipak – nada postoji.No, ALS ne ostavlja nikakvu nadu – od dijagnoze čovjek ima najviše 4 godine vremena do posljednjeg udisaja i izdisaja. To je kao da se rađamo znajući točno kad ćemo umrijeti – teško breme za oboljelog i za njegove bližnje. I sad gledam ove svjetske ‘celebove’ kako se polijevaju hladnom vodom kako bi, tobože, upozorili svijet na ovu bolest.

Što se mene tiče – šaljem ih sve u krasan kurac. Gledajući taj cirkus, a pamteći posljednje dane moje majke, osjećam se kao da mi netko pljuje u lice. Ne znam, ideja je možda i dobra, ali je realizacija ogavna. I jednu tešku bolest su uspjeli svesti na ‘Zvijezde plešu'”, napisao je Popović.

Komentari
Share Button