Bandićeva Koalicija uputila javni poziv: ”Oslobodimo građane plaćanja HRT pretplate!”

studeni 3, 2015 maxportal
Share Button

BANDIĆEVA Koalicija rada i solidarnosti pozvala je HRT da se javno očituje o tome po kojim su se kriterijima birali sudionici velikog izbornog sučeljavanja u petak, 6. studenoga i zašto njihov predstavnik nije pozvan.“Putem medija saznali smo da HRT u petak, 6. studenoga organizira veliko izborno sučeljavanje lista stranaka i koalicija. Ne razumijemo po kojim su se to kriterijima birali sudionici ovog sučeljavanja i zašto predstavnik naše Koalicije rada i solidarnosti nije pozvan, pa pozivamo HRT da se javno izjasni”, ističe u priopćenju Koalicija rada i solidarnosti.

Dodaje kako su, po informacijama koje je dobila, na sučeljavanje pozvani samo SDP, HDZ, MOST, IDS i HDSSB.

“Zaista je žalosno da javna televizija koja se financira novcem hrvatskih građana ne podržava niti provodi demokratsko sučeljavanje utemeljno na pluralizmu, u kojem bi sudjelovale i ostale političke opcije. Ovo je samo još jedan dokaz da Hrvatska radiotelevizija nije ni javni servis, niti je u službi građana.

Građani Republike Hrvatske danas iz svojeg džepa izdvajaju ukupno milijardu i dvjesto milijuna kuna. Hrvatskoj treba manja, jeftinija, efikasnija i poštenija radiotelevizija koja će se financirati iz državnog proračuna kao istinski servis građanima sa sadržajem od javnog interesa”, poručuje u priopćenju Koalicija rada i solidarnosti te poziva sve građane da potpiše njezinu peticiju pod nazivom “Oslobodimo građane plaćanja HRT pretplate” na njezinim potpisnim mjestima diljem Hrvatske.

MP/Hina/foto:FacebookKomentari
Share Button