KOLINDA GRABAR KITAROVĆ: To što sam žena nije mi ni prednost ni nedostatak

lipanj 19, 2014 maxportal
Share Button

Za predsjednicu se kandidiram se jer sam zabrinuta stanjem u Hrvatskoj

HDZ-ova kandidatkinja na predstojećim predsjedničkim izborima Kolinda Grabar-Kitarović objasnila je danas novinarima u Dubrovniku svoju odluku dubokom zabrinutošću za stanje u Hrvatskoj, u kojoj je 350 tisuća nezaposlenih i koja, upozorila je, sve više tone u gospodarsku krizu.– Mladi odlaze, vanjska politika je nedefinirana, ušli smo u EU, a nismo to ni osjetili i nismo postigli konsenzus o bitnim nacionalnim pitanjima-, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović nakon otvorenja konferencije NATO-saveza u Dubrovniku odgovarajući na pitanje novinara zašto se odlučila kandidirati za predsjednicu Republike.

Na pitanje može li Hrvatska dobiti ženu predsjednicu, odgovorila je kako ne gleda na podjele muško – žensko te da je kandidatkinja za predsjednicu. “Vrijeme je da se prestanemo dijeliti, osim po sposobnostima, entuzijazmu, želji i programu koji želimo učiniti. Trideset sedam posto potpore koju mi ankete pokazuju dobar je start, a jedini razultat koji priznajem su izbori”, rekla je.

Izjavu predsjednika Ive Josipovića “ima slike – nema tona” nije htjela komentirati.

Na pitanje prihvaća li stajalište HDZ-a koji vodi Tomislav Karamarko, odgovorila je kako ne zna što je to Karamarkov HDZ, već zna da je HDZ stranka koja ima nekoliko stotina tisuća članova.

– Tomislav Karamarko vrlo je tolerantan čovjek s kojim se može razgovarati o svim pitanjima i koji ovih dana glasno govori koji su pravi problemi u Hrvatskoj-, ocijenila je.

Grabar Kitarović trebala je biti izvještajnom saboru HDZ-a  u Zagrebu gdje je i službeno predstavljena kao HDZ-ov predsjednički  kandidat, no bila je u Dubrovniku na konferenciji “Gdje su granice NATO-ovih aktivnosti”.

Predsjednik stranke  Karamarko rekao je novinarima da će kampanja početi  u rujnu jer Kolinda do tada ima obveze u NATO-u savezu.


Komentari
Share Button