Kralj Tomislav iz Siska: Zašto Hrvatska zora bojkotira izbore za Sisačkog župana

rujan 25, 2014 maxportal
Share Button

Na redovnoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zore Sisak održane 24.rujna 2014. jednoglasno je usvojena odluka da Hrvatska zora stranka naroda neće izaći na predstojeće izvanredne izbore za župana i dva zamjenika Sisačko-moslavačke županije.–  S obzirom da Županijska skupština ostaje u istom sastavu kao i do sada, a kako Hrvatska zora ne participira u istoj, bilo bi zaista teško, gotovo nemoguće provoditi sve nužne reforme i programe koje smo izradili jer se bira samo župan, koji vjerojatno neće imati potporu Skupštine i neće moći djelovati u smjeru koji je unaprijed planirao. Sukladno tome, ne želimo građanima Županije stvoriti nove troškove koji su o ovom trenutku vrlo izgledni pa je moguće da ponovni izvanredni izbori budu raspisani početkom sljedeće godine, ukoliko ne prođe prijedlog proračuna novog župana – kaže Tomislav Kralj predsjednik gradske organizacije HZ-a.

Iz Zore naglašavaju zabrinutost zbog zatvaranja rafinerije u Sisku:

– Ovom prilikom pozivamo sve stranke i kandidate da se maksimalno posvete i, koliko je god moguće, daju svoj doprinos opstanku Sisačke rafinerije. Posljednji čavao u lijes ovoga grada bilo bi zatvaranje Rafinerije, što mi kao građani ne smijemo nikako dopustiti. Rafinerija je simbol ovoga grada i moramo učiniti sve da se modernizira i nastavi dalje s radom i proizvodnjom. Podržavamo osnivanje Strožera za obranu Sisačke rafinerije jer je samim time to stožer za obranu ovoga grada, Županije, a prije svega, mnogobrojnih obitelji čija egzistencija ovisi o njoj.

Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama uspjeti spasiti radnike Rafinerije i pokazati političkim elitama koje su dovele do prodaje INE da narod još uvijek ima snagu i da se nikada ne predaje.

Hrvatska zora i dalje će nastaviti raditi i okupljati sve one koji su zatomili vlastite interese i žele raditi samo u interesu naroda, koji su stručni, sposobni i prije svega pošteni ljudi, kaže Tomislav Kralj predsjednik gradske organizacije HZ-a Sisak – zaključuju u županijskoj organizaciji Hrvatske zore Sisak.

 

 

Komentari
Share Button