Matić odgovara na optužbe: Legalno sam otkupio stan, a na karticu potrošio samo 118 tisuća kuna

travanj 10, 2015 maxportal
Share Button

NIJE istina da je ministar branitelja Predrag Matić na službene kartice potrošio 400.000 kuna ni da je prekršio Zakon o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, priopćili su danas iz Matićeva kabineta“ISTINA Je da je potrošnja na dvije službene kartice Ministarstva branitelja u 2013. i 2014. godini bila 118.205, 28 kuna, od toga je 7.806, 40 kuna utrošeno na radne ručkove. Dakle, riječ je o preko pedeset puta manjem iznosu nego što navode prosvjednici. U spomenuti iznos ušla su službena putovanja ministra Matića i njegovih suradnika u London, Norvešku, Bruxelles, Toulouse i Mostar.

Dakle, riječ je o službenim putovanjima i bilateralnim sastancima za koje se hotelski smještaj i avionske karte plaćalo putem službene kartice ministra branitelja”, priopćili su iz kabineta ministra.

Dodaju i da je Matić kao hrvatski ratni vojni invalid u skladu sa svim zakonskim propisima s Ministarstvom obrane zaključio Ugovor o kupoprodaji stana u Zagrebu te da je kao invalid iz Domovinskog rata IV. skupine s 80 posto oštećenja organizma stekao sve zakonom propisane uvjete za povrat sredstava od kupnje stana.

“Bitno je naglasiti da svaki ugovor o kupoprodaji mora dobiti suglasnost nadležnog općinskog državnog odvjetništva, pa je tako i ugovor kojeg je zaključio ministar Matić s MORH-om dobio suglasnost nadležnog općinskog državnog odvjetništva, čime je potvrđeno da je postupak otkupa pravilno proveden te da je ugovor u skladu sa zakonom i pravno valjan”, naglašava se u priopćenju iz kabineta ministra Matića.

Maxportal/Foto: FaH

Komentari
Share Button