POTVRDILI IZ EU: Jakovina u aferi teškoj 2.23 milijarde kuna, novac dobile tvrtke stare tri mjeseca

svibanj 21, 2016 maxportal
Share Button

Mostov zastupnik Miro Bulj prozvao je bivšeg ministra poljoprivrede, Tihomira Jakovinu, za zlouporabu položaja i ovlasti.Jakovinu je prozvao da je bahatošću i bezosjećajnošću “u bijeli svijet i samo iz Slavonije” poslao više od 50 tisuća ljudi.

Naime, Europska komisija je Hrvatskoj stopirala isplatu poljoprivrednih poticaja u iznosu od 2,23 milijarde kuna. Sumnja se da se tijekom natječaja radilo o mogućem pogodovanju i nepravilnostima.

Jakovina je, pak, uzvratio kako je ponosan na sve što je napravio, dok Buljev istup gleda kao primjer odvlačenja pozornosti s aktualnih afera.

No, da ima osnova za ozbiljnu sumnju u rsd bivšeg ministra potvrdili su iz Europske komisije komisije:

“Imali smo ozbiljne sumnje u stvaranje umjetnih uvjeta s obzirom na to da su potpore dobila i poduzeća osnovana tri mjeseca prije objave natječaja. Imala su iste vlasnike, adrese i kontakt osobu”, pojasnila je Christina Borchmann, direktorica Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije.

Oko 400 poljoprivrednih tvrtki i gospodarstava gotovo godinu dana čeka isplatu, ali čini se kako taj novac neće dobiti baš tako skoro.

MP/Foto:fah

Komentari
Share Button