Udruga specijalne policije podržala Brkića: ”Branitelji nisu imali primjedbe na njegov izbor”

ožujak 14, 2016 maxportal
Share Button

UDRUGA specijalne policije iz Domovinskog rata dala je potporu Milijanu Brkiću nakon što je on odustao od kandidature za ministra branitelja.Priopćenje donosimo u cijelosti.

“Krovna Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata, koju čine ratne postrojbe specijalne policije Republike Hrvatske i čiji članovi su bili pripadnici najelitnijih postrojbi u Domovinskom ratu u kojemu su zajedno s ostalim ratnim postrojbama branile i oslobodile Republiku Hrvatsku, jednoglasno je donijela odluku da podrži našeg prijatelja i suboraca, dokazanog domoljuba i ratnika Milijana Brkića u njegovim stavovima kojima brani svoje dostojanstvo i dostojanstvo hrvatskih branitelja.

Iskazanim stavovima Milijan Brkić ne dopušta manipuliranje i iskorištavanje hrvatskih branitelja u političkom prepucavanju.

Želimo naglasiti da ni jedna braniteljska udruga, koja je bila na prijemu kod premijera Tihomira Oreškovića, nije imala primjedbe na prijedlog da Milijan Brkić bude ministar hrabre i časne populacije.

Mišljenja smo da je ta odluka trebala biti davno donesena, a jedan od razloga je taj što je nedopustivo da se proračun ministarstva donosi bez resornog ministra, a da na njegovom kreiranju radi osoba čiju je smjenu tražila velika većina braniteljske populacije i zbog koje su između ostalih pokrenuti prosvjedi.

Smatramo da nitko nema pravo držati braniteljsku populaciju u neizvjesnosti i time unositi nepotrebni nemir ljudima koji su bili spremni dati živote za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Ovim putem pozivamo najodgovornije ljude u vlasti da konačno donesu odluku kojom će imenovati ministra hrvatskih branitelja i time žurno rješavati nagomilane probleme braniteljske populacije.”

MP/Foto:privatni arhiv

 

Komentari
Share Button