Ilčić dao ostavku Stieru i prozvao HDZ-ovog kandidata za Varaždin

ožujak 10, 2017 maxportal
Share Button

Na konferenciji za novinare u Saboru Ladislav Ilčić objavio je da je podnio ostavku na mjesto posebnog savjetnika ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera te se kandidirao za gradonačelnika Varaždina.Hrvoje Zekanović, dopredsjednik Hrasta i saborski zastupnik, kandidirat će se za gradonačelnika Šibenika.

Prozvali su HDZ da ne zastupa prave kršćanske i obiteljske vrijednosti te da su u mnogim situacijama pokazali da ne govore istinu. Ilčić je naglasio da se ovom odlukom (odlaskom s mjesta posebnog savjetnika) odriče naknade od 10 tisuća kuna iako zapravo ostavkom gubi pravo na naknadu. Odluka je, tvrdi, isključivo njegova. Mogao sam primati honorar sljedeće četiri godine, što bi vjerojatno većina političara napravila, rekao je Ilčić.

Objavljujem i stvaranje nove političke opcije, jedne nove, moderne desnice. Nužno se mora govoriti istina i želimo oformiti političku opciju koja zbog političkog korektivizma neće muljati i lagati, rekao je Ilčić.

Da nam se sviđa kandidat HDZ-a, mi bismo išli s njim. Ali u Varaždinu, stranka koja se poziva na demokršćanstvo ima kandidata koji živi potpuno suprotnim načinom života, rekao je za HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Varaždina Damira Habijana.

MP/hrt

 Komentari
Share Button