Jozo Brkić: Ovo je hajka! Gradu sam dužan samo jednu ratu od 6100 kuna

svibanj 2, 2019 maxportal
Share Button

“S današnjim datumom ne dugujem 20.000 kuna za najam gradskog prostora od 30-ak kvadrata u Paromlinskoj nego jednu ratu u iznosu od 6100 kuna”, prenosi večernji list izjavu Joze Brkića.“Najam sam uredno plaćao iako još nisam otvorio najavljeni fast food. Otvaranje kasni jer mi nije na vrijeme stigla hladnjača i stroj potreban za taj restorančić. Raskidom ugovora iznenađen sam i u šoku, ali postoji pravni lijek za tu situaciju”, prenosi Večernjak Brkićevu izjavu

Jozo Brkić ponovno je u fokusu javnosti nakon što je Državno odvjetništvo po kaznenoj prijavi PNUSKOK-a pokrenulo istragu protiv braće Brkić, Blaža Curića i Franje Varge zbog navodnog presretanja e-pošte četiriju ženskih osoba u kraku afere SMS.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kako su objavila 24 sata, donio je odluku o raskidanju ugovora s Brkićem, odnosno njegovom tvrtkom, o najmu prostora u Paromlinskoj jer nije ispoštivao rokove o otvaranju restorana brze hrane.Zagreb, 010519.
Poslovni prostori Joze Brkica u Vlaskoj 25 (suvenir shop), u Paromlinskoj 2A (fast food) i u Radiceva 36 (Brick). Na fotografiji: Fast food.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

“Poštovani, obavještavam vas da kao korisnik poslovnog prostora na Paromlinskoj cesti uredno poslujem te podmirujem sve troškove za korištenje istog. U ovom trenutku imam neophodan zastoj u radu zbog dobave rashladnih uređaja koji kasne u isporuci.

Ovim putem molim gornji naslov (Grad Zagreb) da uvaži moj navod te mi radi spomenutog zastoja ne pokrene postupak raskida Ugovora o zakupu, a s radom ćemo nastaviti u najkraćem mogućem vremenskom roku. Srdačan pozdrav, u ime društva Mr. Joseph’s za gospodu”, navodi se u dopisu koji je Jozo Brkić poslao Gradu Zagrebu svega četiri dana prije nego što su mu raskinuli spomenuti zakup.

Brkić je taj dopis poslao Gradu Zagrebu 12. travnja ove godine, a oni su mu pet dana nakon toga, točnije 17. travnja ove godine, otkazali spomenuti zakup.

U zagrebačkoj gradskoj upravi neslužbeno su potvrdili da je ugovor s Brkićem za prostor u Paromlinskoj raskinut, ali ne zbog duga od 20.000 kuna zbog neplaćanja najamnine, koji također potvrđuju unatoč njegovu negiranju i navode tek kao sekundarni razlog, nego zato što njegova tvrtka Mr. Joseph nije poštovala rokove o otvaranju fast fooda.

Izvori bliski Jozi Brkiću kažu kako nitko ne uzima u obzir da su ti gradski prostori koje je on unajmio bili potpuno derutni i zapušteni, da ih je trebalo prvo urediti, a zatim privesti svrsi. Isti izvori navode kako nisu vijest svi lokali koje je Brkić otvorio i najavljuju kako će uskoro otvoriti i brijačnicu na Srednjacima.

Brkić danas kaže da je “ovo hajka usmjerena protiv njega i njegovih poslovnih partnera, pri čemu se ne biraju a samo zato jer je  član njegove obitelji političar”.

“Poslovan sam čovjek, obnavljam poslovne prostore, zapošljavam ljude koji su godinama radili bez plaće. Poštujem radnika koji je za mene svetinja, kao i njegov rad. Otvaram nova radna mjesta i gledam prema naprijed – kaže Jozo Brkić

“Trebalo bi pisati o trudu i zalaganju svih onih koji ulaze u prostore što su godine i godine, a neki i desetljeća bili zapušteni i prazni”, kazao je za Jutarnji list.

Brkić je najavio da će odmah danas, kada se vrati u Hrvatsku, otići u Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo kako bi provjerio odakle informacije o dugu od 20.000 kuna

S druge strane, 24 sata pišu kako bi Brkić mogao ostati bez još lokala jer ih je dobar dio unajmljen kada i taj u Paromlinskoj te da ni oni i dalje nisu uređeni.

Jozo Brkić, povratnik iz Australije, pažnju javnosti privukao je posljednjih godina registriranjem desetaka tvrtki te unajmljivanjem gradskih i državnih prostora u kojima je najavljivao pokretanje raznih djelatnosti, kao što su barovi, pedikura i manikura, brijačnica, suvenir shop, tapas bar, modni dućan za muškarce…

“Dobio sam otprilike deset posto lokala za koje sam licitirao. Imam puno ideja, otud i broj registriranih tvrtki”,  objašnjavao je Jozo Brkić za Večernji list u siječnju 2018. godine zašto ima jedan obrt, građevinski d.o.o. i najmanje dvadeset jednostavnih društava s ograničenom odgovornošću-

Svaka firma, govorio je tada, jest projekt-tvrtka, što je, objašnjavao je, sasvim uobičajeno u inozemstvu.

“Na Zapadu je to normalno – govorio je Brkić pa rekao kako je po tvrtka za svaki poslovni prostor, prije svega, zaštita za tamošnje radnike. “Propadne li jedan biznis, neće svi, a tako su i radnici i posao zaštićeni.”

R.I: /Foto:pxll

 

Komentari
Share Button