Kazimir Mikašek: Kome smeta Tomislav Karamarko? HDZ-u, Škori ili Milanoviću?

24 svibnja, 2020 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kada i ne bih raspolagao s relevantnim činjenicama iz pouzdanih izvora bliskih Tomislavu Karamarku i njegovom odvjetniku Ivi Farčiću, iz aviona je vidljivo da je proizvodnja afere pod kodnim imenom „Konzultantica 2“ eklatantna predizborna farsa u kojoj nije meta  Ana Karamarko već  njen suprug Tomislav.



USKOK protiv Ane Karamarko nije imao čak ni elementarne dokaze za njeno zadržavanje u istražnom zatvoru, nema dokaze da je članica udružene zločinačke bande i nema dokaza da je stekla bilo kakvu imovinsku korist.

U nedostatku argumenata, USKOK od istražnog suca nije čak ni zatražio njeno zadržavanje u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, jer takav utjecaj na bilo kakve svjedoke ona jednostavno nema i ne može imati.

Karamarko već niz godina trpi brutalan progon mainstream medija pod dirigentskom palicom mentalno komunističke ljevice i to traje još od vremena kada se drznuo uhititi Josipa Boljkovca uz čvrstu optužnicu za počinjenje ratnih zločina nad nevinim Hrvaticama i Hrvatima s križnih puteva. To mu Mesić i Manolić neće oprostiti ni poslije svoje smrti!

Njegov je veliki krimen i buđenje konzervativne i kršćansko demokratske misli pod parolom Domoljubne koalicije s kojom je na čelu ostvario 5 izbornih pobjeda na svim izborima. Njegov je najveći krimen što je s Pantovčaka maknuo Josipovića i Tita. Da, upravo je  Karamarko tražio od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da joj micanje diktatora Tita s Pantovčaka bude prvi predsjednički potez.

Drčni Zoran Milanović, još uvijek bijesan zbog svih poraza od „mutavog“  Karamarka u svom prvom predsjedničkom potezu sedmerostruko se osvetio upravo Karamarku i njegovim politikama osude komunističkih zločina, micanjem svih hrvatskih velikana s Pantovčaka bacivši ih negdje na „smeće“, a isto tako bi od svega srca u smeće bacio nadgrobnu ploču HOS-ovaca i svih branitelja Domovinskog rata kada bi se usudio.

Za konačan obračun s HOS-om, svim braniteljima i Domovinskim ratom Milanoviću je u Banskim dvorima potreban „mutavi“ Bernardić i ako se to dogodi, a moguće je, tada će Milanović biti šef svih političkih protokola u Republici Hrvatskoj. Milanović u svemu mora biti prvi, on jednostavno ne može drugačije!

Jedna benigna i ležerna fotografija Karamarka s Brunom Esih i medijska najava da bi se mogao staviti na čelo još jednog desnog bloka izazvala je lavinu reakcija i užarila društvene mreže, a dokaz tome je da su sve njegove objave na FB profilu redovito izazivale lavinu komentara što znači da Karamarkova domoljubna ostavština, lustracija i borba protiv uvoznog lobija nije umrla i nije mrtvo slovo na papiru.

Karamarko se odavno stavio u političku samoizolaciju, jer ga je taj opaki politički virus gotovo stajao glave i danas je neaktivan, ali lojalan član HDZ-a. Niste nigdje mogli pročitati da je išao đonom na svoju stranku ili na Andreja Plenkovića. Kao što to svakodnevno čini Jadranka Kosor, žena koja je izgubila sve izbore na kojima se natjecala.

Niste mogli pročitati ni da je bio dušom i srcem za Kolindu Grabar Kitarović, ali niste nigdje mogli pročitati niti redak njegove podrške Miroslavu Škori. Siguran sam da Karamarko o Škori ima zanimljivo i specifično mišljenje!

Za mnoge je njegova politička samoizolacija samo privid i za mnoge je  tempirana bomba sa sporogorećim fitiljem. Da se taj fitilj ne bi razbuktao u ovom predizborju bilo ga je potrebno utišati ili potpuno ugasiti i zbog toga je izmišljena „Konzultantica 2“ na tragu izmišljene „Konzultantice 1“. Ista matrica, „ista meta isto odstojanje“ i vjerojatno isti utjecajni režiseri iz dobro poznatog paraobavještajnog podzemlja.

Napad na Karamarka, lojalnog člana HDZ-a, nije ništa drugo nego napad na HDZ.   Plenković je pragmatičan političar da bi Karamarku pakirao i time naštetio vlastitoj stranci u trenutku kada ga svi i lijevi i desni optužuju za korupciju i sukob interesa.

Tko mu je onda spakirao ako ne oni lijevi gremiji koji još uvijek imaju ogroman utjecaj u obavještajnom i paraobavještajnom podzemlju. Oni mogu prisluškivati koga god hoće bez sudskog naloga kao što su slušali i Anu Karamarko, koja je pala kao kolateralna žrtva

Na prvi mig da bi se Karamarko mogao politički angažirati skočili su na zadnje noge, osobito zbog mogućnosti da bi taj politički angažman mogao biti rame uz rame s Brunom Esih što bi silno naštetilo Miroslavu Škori i otelo mu dio glasova.

Zbog potencijalne suradnje s Brunom Esih, Zlatko Hasanbegović je Karamarka, prijatelja koji ga je politički stvorio, javno optužio da je „Plenkovićev korisni idiot“. Zbog te mogućnost  Škoro je bezobrazno i rezolutno odbio svaki kontakt s Karamarkom, a kamoli bilo kakvu suradnju s njim.

Mogući politički angažman Karamarka s Brunom Esih, HSP-om  ili možda ponovo u HDZ-u, o čemu se ozbiljno špekuliralo, naštetio bi jedino Miroslavu Škori i zbog toga je bilo potrebno izmisliti „Konzultanticu 2“, otvoriti sve stare šprance, laži i spinove protiv Karamarka i HDZ-a i onemogućiti njegov politički „comeback“.

Osim toga Karamarko smeta i „crnim labudovima“ unutar HDZ-a koji silno žele srušiti Andreja Plenkovića, preuzeti HDZ ako Plenković izgubi izbore, a tu nema mjesta za Karamarka, jer su i njega srušili upravo oni.

Nakon aktivacije „Konzultantice 2“, ponovo je mu je narušen kredibilitet, mainstream će o tome brstiti još danima, a cilj je bio da svi njegovi potencijalni partneri s indignacijom odustanu od njega što će se vjerojatno i dogoditi.

HDZ-ovi „crni labudovi“ priželjkivali su Karamarkovu burnu reakciju, nadali su se da će za novi politički progon optužiti Andreja Plenkovića i time naštetiti HDZ-u, da će demonstrativno napustiti HDZ što bi značilo da mu u HDZ povratka nema.

Ipak, čini se, Karamarko nije tako ostrašćen, kao što je to Ivan Penava, i s obzirom na obavještajno iskustvo sigurno zna odakle vjetar piri.

Zadnjom objavom na FB profilu Karamarko je  izazvao lavinu komentara. Objavu je prenijelo preko 40 portala, sve tiskovine i svi elektronički mediji. Oni koji su mu željeli učiniti političku, ljudsku i obiteljsku štetu, čini se grdno su pogriješili i vjerojatno će izgubiti ovaj rat kada za to dođe vrijeme, kao što je Milanović na valu netrpeljivosti prema bivšem predsjedniku HDZ-a izgubio sve izbore na kojima su se sučelili.

Zadnja objava Tomislava Karamarka na FB-u spoj je emocija, iskrenosti, i analitike, ali između redak se mogu iščitati znakovite poruke u kojima je  još više učvrstio svoja politička stajališta od kojih nikada nije, a vjerojatno nikada ni neće odustati.

Kazimir Mikašek-Kazo/Foto:pxll

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->