KERUM: ‘Iman majku i tri sestre, ako je to napravija, on je za mene mrtav čovik’

travanj 26, 2018 maxportal
Share Button

Damir Ćosić zvani Roda, županijski vijećnik Kerumovog HGS-a i predsjednik splitskog kotara Sućidar, proveo je tjedan dana iza rešetaka zatvora na Bilicama odlukom sutkinje Prekršajnog suda u Splitu. Razlog  je obiteljsko nasilje, napao je suprugu i sina.Ćosić je prije tjedan dana nasrnuo na ženu i sina, zaprijetio im je navodno i da će nabaviti pištolj i srediti ih. Policiju je pozvao sin koji je pokušao zaštiti majku kada ju je napao njegov otac. Bio je vidno pijan, no odbio je alko test.

Sutkinja je Rodi odredila tjedan dana zadržavanja u zatvoru, danas bi trebao izaći na slobodu.

Policija je optužnim prijedlogom zatražila da se kazni s 30 dana zatvora te da mu se izreknu zaštitne mjere zabrane približavanja žrtvama te psihosocijalni tretman. O mjerama još nije odlučeno, kao ni o Rodinoj žalbi na zadržavanje u zatvoru.

Zanimljivo je da se Roda našao u HGS-u tek uoči posljednjih lokalnih izbora. Do tada je bio s Ivo Baldasarom i Milanom Bandićem, a još prije toga s Ružom Tomašić i HDZ-om. U prošlom mandatu Roda je bio vijećnik i u Županijskoj skupštini i u Gradskom vijeću. Stao je uz Baldasara, što su mu u HDZ-u zamjerili. Šef HDZ-a Petar Škorić rekao je da je Roda odletio svom jatu. U to doba, Baldasar je još bio u SDP-u.

Željko Kerum, koji je Rodi ukazao povjerenje i poslao ga u Županijsku skupštinu kao zamjenu, neugodno se iznenadio kada je čuo što se dogodilo s njegovim vijećnikom.

– Ne znan ništa o tome, ali vidi, dragi moj: moj komentar ti je da ja imam mater i dan danas živu, fala Bogu, i tri sestre, i ne dozvoljavam niti prihvaćam da blizu mene bude itko tko ženskoj kaže ružnu rič. Ako je točno to šta mi kažeš, to ne da osuđujem, nego ne želim čuti za to, on je za mene mrtav.

Ja san do 14. godine živija na selu di su ljudi tukli žene, i toga se sićan i uvik sam bija ogorčen na takvo ponašanje i biža san od takvih. Mene je mater odgojila u ljubavi, ona i moje sestre su za mene sve, i ko god pomisli da bi stavija prst na žensko, taj je jad i bijeda – ogorčen je bio Kerum.

Upitan hoće li mu to stvoriti probleme u stranci s obzirom na Ćosićev mandat, kratko je kazao:

– Ako je on to napravija, nije više član stranke, razumiš…, rekao je Kerum za Slobodnu Dalmaciju.

Megy M. /foto:dalmatinskiportal

Komentari
Share Button