Krstičević najavio vraćanje Hrvatske vojske u Vukovar i Sinj

ožujak 3, 2017 maxportal
Share Button

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je Gardijsku mehaniziranu brigadu u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji i tom prigodom najavio vraćanje postrojba Hrvatske vojske u herojski Vukovar i u Sinj.Poslije godina uništavanja obrambenog proračuna ova je vlada zaustavila njegov daljnji pad. Vrijeme je da našem vojniku, dočasniku i časniku vratimo dostojanstvo. Naš je cilj raditi na poboljšanju života i rada naših pripadnika, rekao je ministar Krstičević.

U vojarni koja nosi ime junaka Domovinskog rata, pukovnika Predraga Matanovića, ministar Krstičević pobliže se upoznao sa životom i radom hrvatskog vojnika. Tom je prigodom istaknuo vrijednost spoja iskustva i mladosti te važnost čuvanja sjećanja na Domovinski rat, koji je temelj suvremene hrvatske države, dodajući kako su ljudi naša najveća vrijednost, oni koji stvaraju prevagu.

Izaslanstvo s ministrom Krstičevićem na čelu položilo je cvijeće i zapalilo svijeće kod kapelice sv. Ilije Proroka u spomen na poginule pripadnike Gardijske mehanizirane brigade. Održana je prezentacija o kompleksu vojarne “Pukovnik Predrag Matanović”, postrojbama koje su u njoj smještene te mogućnostima koje pružaju strelište, vježbalište i vojno-skladišni kompleks “Brdo”, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov pohvalio je obje bojne – Tigrove i Gromove – za uspješno i dosljedno provođenje obuke i vježbe te je istaknuo važnost podizanja standarda u održavanju tehnike.

Foto:morhKomentari
Share Button