Marić pere ruke: Bio sam izvšni direktor, ne odgovoram za financijska izvješća Agrokora

ožujak 30, 2017 maxportal
Share Button
Npetu atmosferu oko Agrokora dodatno je podgrijao Jurij Solovjev, zamjenik direktora ruske banke VTB, izjavom kako je uprava koncerna Ivice Todorića lažirala financijska izvješća.

U nezgodnoj poziciji zbog toga se našao ministar financija Zdravko Marić koji je od 2012. radio u Agrokoru kao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala


Marić je pojasnio kako on nije bio odgovoran za sastavljanje izvješća.

‘U mom djelokrugu nije bila odgovornost sastavljanja financijskog izvješća. Ja za to nisam bio odgovoran. Moja funkcija je bila izvršni direktor i nisam bio član uprave. Bio sam zadužen za odnose s investitorima, rejting agencijama te za spajanje i akvizicije’, rekao je Marić za tportal

Na pitanje jesu li ga iznenadile tvrdnje ruskog bankara, ministar financija odgovorio je kako ne bi ni o čemu spekulirao.

‘Ne bih komentirao… Sve očito iznenadi kada dođe takva izjava’, izjavio je Marić.

Nije se želio osvrnuti ni na prozivke oporbe kako će se morati postaviti pitanje njegove odgovornosti ako se dokaže friziranje Agrokorovih bilanci. ‘Nemam što komentirati oporbu. To je njihova stvar, njihova posao’, rekao je Marić.

Navodno je pitanje o lažiranju poslovnih izvješća još prije potegnuo čelnik Mosta Božo Petrov na sastanku u Vladi s Ivicom Todorićem. Jutarnji list piše kako je na to vlasnik Agrokora vrlo burno reagirao.

Trenutačni je šef financija u Agrokoru izvršni potpredsjednik Ivan Crnjac. Već danima se priča kako ga ruski bankari žele maknuti s te pozicije i postaviti svog čovjeka koji bi sve poslovne brojke koncerna imao pod svojom kontrolom.

MP/foto::cropixKomentari
Share Button