Mladi teorijski fizičar napao ministricu Blaženku Divjak! Uhićen je!

kolovoz 25, 2019 maxportal
Share Button

Teorijski fizičar Boris Ivetić koji gotovo cijelo ljeto prosvjeduje pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja zbog stanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu uhićen je u petak zbog narušavanja javnog reda i mira nakon incidenta u kojem je sudjelovala resorna ministrica Blaženka Divjak.



Stranka Slobodna Hrvatska tvrdi kako je ministrica Blaženka Divjak osobno pokušala otuđiti njegov transparent na kojemu je pisalo “ministrice zašto skirvate kriminal na PMF-u?”

U stranci tvrde kako je on tada potrčao sa udaljenosti od nekoliko metara te ministrici iščupao transparent iz ruku, no u Ministarstvu tvrde drugačije.

Poručuju kako su Ivetiću osigurali nekoliko sastanaka s ministricom te su mu, kažu u ministarstvu “osigurali dostojno pravo na prosvjed”. Ističu kako je Ivetić prvo verbalno napao ministricu, a potom se i “agresivno uputio prema njoj”

Ivetić je ranije rekao kako prosvjeduje zbog “kriminala na PMF-u”. Za vrijeme doktorskog studija je 12 semestara radio kao asistent. Međutim, navodi kako je sve bilo na crno i neplaćeno.

Policija je Ivetića odvela na sud koji ga je poslao u Remetinec, no zasad nije poznato gdje se trenutno nalazi.

Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira navodi da će se onaj “tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir, kazniti za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 350 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.

O slučaju su se oglasili i iz Ministarstva obrazovanja.

“U dva mjeseca komunalni redari i policija su u više navrata intervenirali zbog različitih verbalnih sukoba g. Ivetića sa djelatnicima Ministarstva te zaštitarskom službom Ministarstva. U petak, 23.8.2019. g. Ivetić se, nakon verbalnog napada na ministricu na samom ulazu Ministarstva, agresivno uputio prema ministrici, a između njih se postavio službeni vozač te spriječio mogući napad, te je Ministarstvo bilo dužno reagirati te kontaktirati Policiju”, kazali su iz Ministarstva.

 

 

Komentari
Share Button