Mrak Taritaš pravda obnovu Gunje za 1700 eura po kvadratu i proziva ‘crnokošuljaše’

ožujak 23, 2017 maxportal
Share Button

Bivša HNS-ova ministrica Anka Mrak-Taritaš, nakon poplava u Slavoniji, odobrila je obnovu kuća po cijeni od 1700 eura po četvornome metru, što bi bilo previše da je riječ u Zagrebu, a poglavito  previsokom čine se cijene u GunjiNa otvorene prozivke i sumnje da je riječ o kriminalu Mrak-Taritaš je odgovorila da je sve provedeno sukladno zakonu.

“Obzirom su me i razni glasnogovornici krajnje desnice počeli prepoznavati kao prvo lice promjene u Gradu Zagrebu, u kojem se nakon 04.06.2017.g. više neće moći održavati crnokošuljaški marševi, odlučili su tako ocrniti i jedan od najvažnijih projekata mojeg mandata, a to je obnova županjske Posavine. Ovim putem želim reći da sam iznimno ponosna na sve što sam učinila za naše sugrađane na poplavljenim područjima, kao i svi naši građani koji su u toj nesreći pokazali solidarnost i veliko srce.

“U natječaju je bila i cijena, izbacili smo najvišu i najnižu i ostavili srednju cijenu. Cijena je bila nešto veća nego da smo imali priliku to raditi 4 ili 5 godina. Međutim, u tom času naši građevinari su bili na koljenima”, naglasila je.

Danas iz ministarstva graditeljstva poručuju:

“Činjenica je kako je obnova poplavljenih područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna od najskupljih gradnji u povijesti RH. Postoje li kriminalne radnje, trebaju provjeriti i odlučiti nadležne institucije, a ako netko posjeduje informacije o kriminalnim radnjama, iste je dužan prijaviti.”

MP/foto:hnsKomentari
Share Button