Nina Obuljen ministrica kulture! Plenković je to osobno priopćio Hasanbegoviću!

listopad 18, 2016 maxportal
Share Button

Nina Obuljen Koržinek nova je ministrica kulture!Tu informaciju potvrdila su nam dva neovisna izvora iz vrha HDZ-a, a da poželjni i najčešće spominjani Zlatko Hasanbegović neće biti ministar potvrđeno nam je s odgovarajućeg mjesta nakon što je Andrej Plenković tu odluku priopćio Hasanbegoviću.

Predsjednik HDZ  Plenković imena novih ministara objavit će na sjednici Predsjedništva HDZ-a koja zakazana za za 17 sati.

Neslužbeno smo doznali i nekoliko iznenađenja: Tomislav Tolušić preuzima ministarstvo poljoprivrede, Pave Barišić  je kandidat za ministra znanosti, Gari Capelli ministar je turizma, Lovro Kušević ostaje u resoru graditeljstva, a javnosti nepoznata Gabrijela Žalac kandidat je za ministarstvo EU fondova i regionalni razvoj.

Za tu dužnost HRT spominje i Mariju Burić Pejčinović koja je aktivno sudjelovala u pristupnim pregovorima Hrvatske s Europskom unijom, ( ali ovaj put nisu prepisivali s Maxportala pa su falili).

gabrijeca-zalac

Gabrijela Žalac direktorica je Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast.

Tomo Medved ostaje ministar branitelja,a već smo objavili za zdravstvo preuzima dr. Milan Kujundžić. U financijam je od starta sigurni “Todorićev ministar” Zdravko Marić, a vanjske poslove preuzima Davor Ivo Stier.

Damir Krstičević nalsijedit će Josipa Buljevića u  ministarstvu obrane, a Martina Dalić preuzima resor gospodarstva,  a Tomislav Ćorić bit će predložen za ministra rada i mirovinskog sustava.

Ministrica demografije je Nada Murganić, a uskoro ćemo saznati hoće li Oleg Butković zadržat će resor mora, prometa i infrastrukture (vjerojatno hoće) ili će ga naslijediti Goran Marić. Marić se spominje u nekim najavama, no izvjesnije je da će karijeru nastaviti u Saboru jer je preuzeo saborski Odbor za medije.

Kao premijerov savjetnik za energetiku spominje se Goran Granić, a savjetnik za demografiju Stjepan Šterc.

Od ranije su poznati ministri koje če predložiti MOST.  Ivan Kovačić bit će ministar uprave i potpredsjednik Vlade, Slaven Dobrović ministar zaštite okoliša i prirode kojemu je dodatna energetika i vodno gospodarstvo,  Vlaho Orepić  ostaje ministar MUP-a , a Ante Šprlje nastvalja voditi pravosuđe.

M. Marković/foto:pxll

Komentari
Share Button