NOVI ŠEF AGROKORA JE ANTE RAMLJAK! Konzumovi dućani pred Uskrs neće biti bez hrane!

travanj 10, 2017 maxportal
Share Button

Vlada je danas na izvanrednoj sjednici potvrdila imenovanje Ante Ramljaka kao vladinog povjerenika za Agrokor.Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković rekao je prije objave kako se radi o temi koja je zaokupirala pozornost i hrvatske javnosti i susjednih zemalja te svih građana Hrvatske.

– Riječ je prvenstveno o političkom pitanju, a ujedno i ključnom gospodarskom i financijskom pitanju, rekao je Plenković.

– Smirujemo i razgovaramo sa svim dioničarima, sastat ćemo se s predstavnicima dobavljača, poljoprivredne komore, gospodarske komore, a što je najvažnije, sastat ćemo se i s predstavnicima banaka, kazao je i objasnio da će se kroz dogovor s bankama doći do sredstava za isplatu dobavljača i plaća.

Ramljak je je rođen u Splitu 1967. godine gdje je završio srednju pomorsku školu. Dvije godine Pomorskog fakulteta odslušao je u Rijeci, a na Ekonomskom fakultetu u zagrebu diplomirao je 1994. godine. Bavi se financijama, spajanjem i preuzimanjem kompanija te financijskim  i investicijskim konzaltingom. Rastavljen je i otac troje djece

Radio na izradi zakona Lex Agrokor, pa se od početka njegovo ime spominjalo kao najizglednije na poziciji povjerenika, iako s tim izborom nisu bili najsretniji svi u HDZ-u. Sinoć se spekuliralo da je prvi izbor Brnimir Bricelj, viđen je ovaj vikend zgradi Vlade, no na kraju je navodno sam odustao od tog posla.

Predstavnici dobavljača pozvani u 10 sati na sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem, na kojem se nadaju konačnoj potvrdi da će u dogledno vrijeme dobiti dio novca koji im Agrokor duguje i u tom bi slučaju veći dio njih trebao Konzumu isporučiti nove pošiljke robe koja bi se na policama tako našla u tjednu prije Uskrsa.

Životopis Ante Ramljaka by Maxportal.hr

Komentari
Share Button