Pilsel u hotelu udario učenika: “Hodao sam u pidžami, nisam bio svoj…”

prosinac 1, 2011 maxportal
Share Button

Drago Pilsel, kandidat za Sabor kao prvi na nezavisnoj listi don Ivana Grubišića u 8. izbornoj jedinici, u travnju ove godine u hotelu Termia u Bizovcu udario je 15-godišnjaka iz Splita.Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Valpovu zbog narušavanja javnog reda i mira protiv Pilsela i protiv 15-godišnjaka, učenika splitske osnovne škole koji je u hotelu bio na maturalcu.

Prema prijedlogu, dječak je trčao po hodnicima hotela, galamio i rukama udarao po vratima soba, čime je remetio mir gostiju, a Pilsel ga je, isprovociran time, udario “zatvorenom šakom u nos”. Za dječaka se traži odgojna mjera sudskog ukora, a za Pilsela je predložena novčana kazna od 730 kuna. On tvrdi kako nije udario dječaka šakom već otvorenim dlanom.

– Došao sam držati seminar. U hotelu nisam trebao spavati, ali pokvario mi se auto. Moji domaćini žalili su se na divljanje učenika. Otišao sam spavati oko 23.30 i popio tablete za spavanje. Imam PTSP – kaže Pilsel.

Od buke nije mogao zaspati pa je nakon sat vremena popio još jednu dozu tableta. Uzalud. Izašao je iz sobe, žalio se na recepciji zbog divljanja, a njegovi domaćini su, tvrdi, uzalud upozoravali nastavnike koji su pratili učenike.

– Oko 1.50 sati izašao sam četvrti put na hodnik. Nisam bio suvisao u to doba. Hodao sam u pidžami, pod djelovanjem tableta, a prema meni je trčalo njih 6-7. Mislio sam da će me tući i instinktivno sam udario prvog koji je naišao, ne šakom već sam mu dao pljusku. Bio je moje visine, nisam znao koliko mu je godina – ispričao je Pilsel za Večernji list

– Svatko je odgovoran za svoje ponašanje! Ako bude osuđen, za njega neće biti mjesta u Savezu za građansku Hrvatsku – komentirao je don Ivan Grubišić.

Otac dječaka do danas nije znao da mu je Pilesl udario sina u travnju u  Bizovcu

– Moj je sin napadnut u hotelu u Bizovcu na ekskurziji u travnju, a ja nisam znao tko ga je napao do danas, kada sam dobio sudski poziv u kojemu se nalazi ime napadača Carlos Zvonimir Pilsel, tj. Drago Pilsel – tvrdi dječakov otac.

Drago Pilsel je kandidat za Sabor pa dječakov otac drži kako javnost ima pravo znati da je “udarcem šake u lice pokušao primiriti djecu” koja su iz tri različite škole bila u istom hotelu i, po njegovim riječima, “bila malo vesela”.

– Mislim da takvi nisu dostojni biti novinari niti su zaslužili da uđu u Sabor – smatra dječakov otac.

(R.I. /Foto: pxll)

 

Komentari
Share Button