Njegova supruga Mara teško ga optužuje da je već godinama fizički zlostavlja, a da je isto činio i proteklog ponedjeljka.

Tomašević pak tvrdi da nije fizički zlostavljao suprugu, ali je priznao da postoje problemi u njihovom braku već dulje vrijeme.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da se Tomašević 2. listopada, u večernjim satima nasilnički ponašao prema 56-godišnjoj supruzi zbog čega ga je kazneno prijavila za kazneno djelo ‘tjelesna ozljeda’  te prekršajno zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Policija je Tomaševiću oduzela pušku za koju posjeduje oružni list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju.

Ne navodeći identitet okrivljenika, policija napominje u priopćenju da je 56-godišnjaku izrečena zaštitna mjera zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana.

Tomašević se u srijedu navečer očitovao priopćenjem u kojem je napisao kako su u protekla dva dana o njemu i o problemima u njegovoj obitelji u javnost plasirane mnoge dezinformacije i neistine te dodao da je u njegovu braku bilo problema, ali da su razmirice bile isključivo verbalnog karaktera. “Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu”, objavio je.

Njegova supruga izjavila je za HTV da je dugo u tišini trpjela fizičko i verbalno nasilje.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je u srijedu da mu je supruga požeško-slavonskog župana pisala vezano za suprugovo obiteljsko nasilje te istaknuo da mu na taj mail njegovi suradnici nisu skrenuli pozornost jer ga “očito” nisu percipirali kao dovoljno relevantan u šumi mailova koji svakodnevno pristižu, zbog čega je izrazio žaljenje te poručio da očekuje da se svi navodi provjere.

Nakon što je policija u utorak potvrdila da je Tomašević priveden, Nacionalno vijeće HDZ-a je na telefonskoj sjednici istog dana odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a.

MP/Hina