Policija upala u vilu zadarskog vijećnika i pronašla oružje! Prijetio je županu

22 listopada, 2020 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pupić Bakrač je na svom profilu napisao kako se “političaru s psećim nadimkom sprema kineski ražanj”, misleći pri tom na župana Božidara Longina kojeg naziva Bobi.



Policija je potvrdila informaciju da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad županijskim vijećnikom izabranim s liste Akcije mladih, Markom Pupićem Bakračem, veterinarskim inspektorom u Zadru.

Policija je iz kuće obitelji Pupić Bakrač iznijela futrole u kojima se vjerojatno nalaze lovačke puške, a sam Pupić Bakrač odveden je u pratnji policije.

– U suradnji s državnim odvjetništvom provodimo krim istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv osobne slobode.  To je sve što za sada možemo reći. Tijekom dana ćete dobiti službeno priopćenje”, rečeno je u PU zadarskoj.

Nakon pretresa, Pupić Bakrač priveden je u PU zadarsku.

Prema zasad neslužbenim informacijama, Pupić Bakrač je predmet zanimanja DORH-a i PU zadarske zbog prijetnje županu Božidaru Longinu upućene preko Facebooka prije nekoliko dana.

Ante Rubeša, Pupićev kolega iz Akcije mladih, kaže da se njegova objava nije odnosila na zadarskog župana Božidara Longina, već na premijera Andreja Plenkovića.

– Jutros u 6 sati osam inspektora je upalo u obiteljsku kuću Marka Pupića Bakrača zbog bezazlene objave koja se uopće nije odnosila na Božidara Longina, a koji je uputio cijeli represivni aparat na njega. Ako je gospodin Longin stvarno bio u strahu za svoj život, zašto je Pupić Bakrač jučer normalno prisustvovao sjednici Županijske skupštine?

Facebook status se odnosio na premijera Plenkovića i na nadolazeće lokalne izbore, odnosno, na političku eutanaziju, a to nije nikakva prijetnja smrću nego poruka da Plenković neće trpjeti političare koji su umiješani u koruptivne radnje, rekao je Rubeša za Antenu zadar

– Čekamo da završi obavijesni razgovor u policiji, a onda ćemo sazvati konferenciju za medije, dodao je.

Ima li jutrošnji pretres kuće Pupić Bakračevih i kakve veze s pisanjem tjednika Imperijal da Pupić Bakrač rasprodaje cijeli arsenal oružja, nije poznato.

Tabloid  “Imperijal” u novom broju je tri teksta posvetio Marku Pupiću Bakraču.

“Najglasniji zadarski oporbenjak, vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marko Pupić Bakrač, doživio je težak debakl na zadnjim izborima za Sabor. Na izbore je izašao s listom “Dosta je pljačke”. Krivo je mislio kako će sa sloganom “dosta pljačke” i “Pupe ne puši spike glupe” u kompi s drugim Zadraninom iz Akcije mladih, Antom Rubešom, lako osigurati ugodne saborske mandate. Na kraju su doživjeli težak poraz od kojeg će se godinama oporavljati. Njihovu listu u IX. izbornoj jedinici predvodio je primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina.

Tijekom kampanje postupke liste “Dosta je pljačke” osudilo je Etičko povjerenstvo za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, te je zatražilo uklanjanje njihovih promidžbenih obilježja. Na plakatima, Pupić Bakrač je držao u ruci HDZ-ov “Etički kodeks” uz slogan “Pupe ne puši spike glupe”, dok je Rubeša palio zastavu – s jedne strane HDZ-ovu, a s druge komunističku – uz slogan: “Potrebno je izgraditi novi, pravedniji sustav”.”

Tjednik u nastavku podsjeća i na Pupić-Bakračevu lažnu ispriku zadarskim HDZ-ovcima, a potom nabraja sve javne uvrede i klevete na račun nacionalnih i lokalnih dužnosnika na kojima je izuzetno lak ovaj zadarski inspektor za ribu.

“Sve te montaže i akcije razumljivo da nisu honorirane od zadarskih birača jer su isti uočili kako Pupić-Bakrač nema nikakav konstruktivizam niti će s njim ostvariti ikakav napredak jer je vođen isključivo mržnjom…” – piše Imperijal.

“S obzirom na žestinu kritike neupućen netko bi pomislio kako je Pupić-Bakrač oličenje morala, ćudoređa, transparentnosti, visokih etičkih načela, politike čistih ruku, da je skromni poštenjak”, nastavlja autor teksta:

“U stvarnosti, Pupić-Bakrač jedan je od najbogatijih političara ne samo u Zadru nego i na nacionalnoj razini. Vjerojatno je neusporedivo bogatiji od brojnih europskih oporbenih ali i vodećih EU političara. Lokalni zadarski mediji godinama su detektirali njegovu i obiteljsku imovinu, ali nikad do kraja.”

Tjednik dalje podsjeća na ulogu u bogaćenju i njegove supruge Katice Pupić Bakrač, odnosno na njezin mandat u Zračnoj luci Zadar koji je nakon niza skandala okončan njezinom smjenom i javnim sramoćenjem zbog praktički “otimačine” bonusa od gotovo 200.000 kuna.

“Nikad se do kraja nije rasplelo koliko Pupić Bakrač ima stanova, na koga glase svi stanovi u hrvatskoj metropoli (na njega, punicu, punca, tasta, djecu?).

Detaljnijom pretragom uočili smo kako Pupić Bakrač ima više profila u internetskim oglasnicima preko kojih je cijelo ljeto nudio najraznovrsniju imovinu na prodaju”, donosi list.

Primjerice, otkrili su da je Pupić Bakrač nudio na prodaju:

– apartman u vili u Dinjišci, oko 60 četvornih metara, po cijeni od 731.325 kuna;

– imanje u unutrašnjosti Hrvatske po cijeni od 1.883.460 kuna;

–  građevinsku parcelu na jugu Hrvatske po cijeni 98.640 eura.

Za dva potonja sve dosad se niti nije znalo da ih posjeduje.

Iznajmljivao je ujedno i stan na Trešnjevci za nešto manje od 5.000 kuna mjesečno, otkriva Imperijal.

No, niti tu nije kraj. Pupić-Bakrač odlučio se preko malih oglasa riješiti i robota za bazen (8.000 kuna), pile (2.500 kuna), kopnene kornjače (1.500 kuna), kornjače čančare (150 kuna), drva za ogrjev (400 kuna), drona (400 kuna), romobila (100 kuna), gajbe piva (30 kuna), kanistera (20 kn/kom)…

“Slovencima je ponudio i puhove, i to po cijeni 36 eura.

Zadarski se inspektor nastoji riješiti i novoizgrađene vile s bazenima na krovu – za 600.000 eura, te druge zgrade u istoj ulici za – 950.000 eura” stoji na stranicama Imperijala.

O najnovijim, jutrošnjim zbivanjima oko kontroverznog veterinarskog inspektora u Zadru, Marka Pupića Bakrača, pretresa doma i privođenja u Policiju, očitovao se i njegov poslodavac, Ministarstvo poljoprivrede.

“Ministarstvo poljoprivrede je u skladu s odredbama Zakona o državnim službenicima pokrenulo postupak radi teške povrede službene dužnosti protiv Marka Pupića Bakrača pred Službeničkim sudom.

U ovom trenutku čekamo poziv na prvo ročište.

O okolnostima i razlozima privođenja g. Pupića Bakrača nemamo saznanja, osim onoga što je objavljeno putem medija. Apsolutno je neprihvatljiv i nedopustiv svaki govor mržnje u javnom prostoru, osuđujemo prijetnje bilo koje vrste i podržavamo neovisan rad institucija.”

M.M /Foto:znet.hr

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->