Povjerenstvo za sukob interesa: “Istražit ćemo Milanovićevu aferu Medison!”

srpanj 20, 2016 maxportal
Share Button

INFORMACIJE da je bivši premijer Zoran Milanović od vlasnika tvrtke Madison Consulting s kojom je surađivao SDP tražio da mjesečno kroz fiktivne fakture isplaćuje 15 tisuća kuna njegovom prijatelju i vlasniku tvrtke Intergrafik, Igoru Kneževiću privukla je pažnju i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.Naknadno je, naime utvrđeno, kako je Knežević u mandatu Kukuriku koalicije radio s državom zbog čega se postavilo pitanje je li mu bivši premijer pogodovao.

U razgovoru za Media servis predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković potvrdila je da će od državnih tijela zatražiti svu potrebnu dokumentaciju.

“Nas zanima je li došlo do eventualne povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa kroz obavljanje javne funkcije predsjednika Vlade RH i je li tu u smislu poslovanja s državnim tijelima i poslovnih subjekata, je li došlo do utjecaja na dobivanje poslova ili ugovora o javnoj nabavi suprotno propisanim zakonima. Tu prvenstveno mislim na Zakon o javnoj nabavi ili eventualno pravilnike o bagatelnoj nabavi”, rekla je Orešković.

Predsjednica Povjerenstva rekla je kako su i do sada kada su se slične stvari problematizirale po medijima po službenoj dužnosti izvršili određene provjere i zatražili potrebnu dokumentaciju pa je za očekivati da će tako postupiti i u ovom slučaju. Ističe i kako prije rujna nije realno očekivati javnu sjednicu na kojoj će se odlučivati o pokretanju ili nepokretanju postupka.

MP/mediaseriv

Komentari
Share Button