Predsjednica sa švedskim kraljem Carlom Gustavom u odjeći hrvatskih dizajnera

ožujak 21, 2017 maxportal
Share Button

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jutros se u Švedskoj sastala s kraljem Carlom Gustavom i kraljicom Silvijom,Nakon toga očekuje ju susret s premijerom Stefanom Lövfenom, a poslijepodne će posjetiti tvrtku Ericsson čija je podružnica u Zagrebu – Ericsson Nikola Tesla – jedna od najboljih ICT tvtki u Hrvatskoj.

Grabar-Kitarović će u Švedskoj boraviti pet dana. Nakon što je sletjela, sinoć se susrela s predstavnicima Hrvata, kojih je u toj zemlji oko 35 tisuća.

Predsjednica Republike Hrvatske  poručila je Hrvatima u Švedskoj da su potrebni Hrvatskoj koja stari i umire, a na vlastima u Zagrebu je da osiguraju njihov povratak i kvalitetu života kakvu imaju u toj bogatoj skandinavskoj zemlji.

Tijekom susreta sa švedskim kraljem Carlom Gustafom u Kraljevskoj palači u Stockholmu Predsjednica je nosila hrvatski dizajn.


Klasično svezane kose i u štiklama boje kože, Grabar Kitarović nosila je zelenu haljinu s potpisom Aleksandre Dojčinović. Za prvi susret s britanskom kraljicom Elizabetom nosila je jednobojni komplet Etno butika Mara koji je bio ukrašen motivima paške čipke.

M.R./foto: ProfimediaKomentari
Share Button