Premijer pozvao DORH zbog sumnjivih dnevnica i u njegovom mandatu

ožujak 6, 2017 maxportal
Share Button

Iz izvora bliskih Markovom trgu doznaje se da DORH sumnja da je krivotvorenih putnih naloga i lažnih dnevnica bilo i u mandatu aktualnog premijera Andreja Plenkovića.

Naime, pored spornih naloga zbog kojih je u pritvoru završio Tomislav Saucha, predstojnik kabineta bivšeg premijera Zorana Milanovića, kako se doznalo na konferenciji za medije u Vladi, sporna praksa lažiranja naloga kako bi se došlo do izdašnih dnevnica, nastavila se i nakon toga.Izdavani su nalozi za savjetnike u vladi Tihomira Oreškovića, što je potvrdio i sam premijer na koneferenciji održanom u društvu šefa DORH-a Dinka Cvitana, ali neslužbeno doznajemo da se istražuju i putni nalozi napisani i za savjetnike premijera Andreja Plenkovića.

Sporni putni nalozi uglavnom su izdavani na putovanja u Švicarsku, jer su dnevnice najveće za putovanje u tu zemlju, odmah nakon vrlo udaljenih Singapura i SAD-a.

Napomenimo i da od šest blagajnika u Banskim dvorima koji rade na izdavanju putnih naloga, četiri rade na domaćim, a dvoje na stranim.

Dinko Cvitan je nakon presice rekao da njegovo pojavljivanje na pressici premijera nije ništa neuobičajeno te da on tu ne vidi ništa sporno, jer je situacija bila takva da je zahtijevala i njegov dolazak.

Dodao je i kako je zasad prerano za eventualna privođenja te da do ovoga nisu došli vlastitim istraživanjem već ih je na to upozorila Vlada, “što je pozitivno”.Komentari
Share Button