RUŽA TOMAŠIĆ: U drugom krugu podržat ću Kolindu Grabar Kitarović

lipanj 15, 2019 maxportal
Share Button

Hrvatski suverenisti, koji su na euroizborima osvojili jedan mandat, najavili su da će imati i kandidata na predsjedničkim izborima, no, ako je suditi po izjavi Ruže Tomašić, ne vjeruju u njegov uspjeh.Iako su se unaprijed odredili da neće podržati Grabar-Kitarović, Ruža Tomašić, pak, jasno poručuje da će, ako u drugom krugu budu Grabar Kitarović i Milanović, ona podržati aktualnu predsjednicu.

Ali ne bezuvjetno.

– Bude li takva situacija, tražit ću s njom sastanak da se očituje kakvu će politiku voditi. Glavna tema na kojoj ću inzistirati bit će srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić za kojeg je ona izjavila da bi ga ponovno pozvala u Hrvatsku. Pa on je radio budalu od nje i Plenkovića kad je bio u Hrvatskoj, zašto bi ga opet zvala? Ako mi ne bude dala čvrsta jamstva, odnosno ako ne odredi crtu ispod koje neće ići, posebno u slučaju Vučić, onda ću ostati kod kuće i neću glasati za nju – rekla je Ruža Tomašić za Vecernji list.

Napomenula da bi možda bilo bolje da njezina stranka – Hrvatski konzervativci- nije unaprijed odlučila da neće podržati Grabar-Kitarović, nego da su trebali pričekati službene kandidature. Dodala je da ta odluka i nju obvezuje te da to možda ipak nije loše jer su pokazali da im nitko neće sugerirati koga da podrže.

Hrvoje Zekanović najavljuje da će Suverenisti imati svojeg kandidata za predsjednika, da će taj kandidat ući u drugi krug te postati predsjednik. Iako nije spomenuo ime kandidata jasno je da misli na Miroslava Škoru.

– Vrlo brzo predstavit ćemo tog kandidata, sada intenzivno dogovaramo. To će biti pravi zastupnik konzervativnih vrijednosti, a K. Grabar-Kitarović, Plenković i Milanović dolaze iz iste političke niše i to su istovjetni kandidati. Oni imaju iste stavove o Istanbulskoj, Marakeškom sporazumu, pravu na život – poručio je Zekanović.

Iako desnica, na krilima 17 posto osvojenih na euroizborima, (Suverenisti, NHR, Marijana Petir) svog favorita vidi i na Pantovčaku, Škorin domet u anketama je sedam do 10 posto.

Svjesna je toga i Ruža Tomašić što potvrđuje i njena najava da će u drugom krugu glasati za Kolindu Grabar Kitarović.

Mi smo s Pantovčaka primili neslužbenu informaciju će Predsjednica  kandidaturu objaviti nakon Dana državnosti 25. lipnja.

Drugi termin o kojem se razmišlja je vrijeme nakon Oluje jer u Knin želi ìći kao Predsjednica, a ne kao predsjednički kandidat.

M. Marković/foto:pxll

 

Komentari
Share Button