SDP ostao bez zastupnika: “Bernardić je tumor SDP-a, podržat ću za Plenkovića”

svibanj 15, 2018 maxportal
Share Button

SDP se nastavlja raspadati. Danas ih je napustio još jedan dugogodišnji član i saborski zastupnik. Zdravko Ronko, s još 12 kolega iz Požege, zatražio je ispis iz članstva.“Urušavanje i sveopće razaranje stranke koje na neronovski način provodi Davor Bernardić liječeći time svoju nesposobnost i frustracije”, nabrajao je Ronko razloge za izlazak iz SDP-a. Smatra da zbog “oportunizma i poltronstva nema dovoljno kritične mase da se taj brzorastući tumor zaustavi i odstrani”.

Ronko je još u svibnju 2016. tražio da se Bernardića izbaci iz stranke, no Zoran Milanović nije dozvolio da se o tom prijedlogu uopće raspravlja.

“Na tu sam njegovu zločinačku destrukciju i sklonost razaranju davno upozorio”, rekao je Ronko.

Ronkovom ostavkom i ispisivanjem iz članstva, SDP je pao na 34 saborska zastupnika, a stranci uz to rejting pada iz dana u dan.

“Kako je već duže vrijeme evidentno i bespovratno rastakanje vitalnih dijelova SDP-a, njeno urušavanje i sveopće razaranje na nacionalnoj razini koje zdušno provodi sam vrh stranke i čemu više nema pomoći, mi nećemo i ne želimo biti dio toga te podnosimo neopozive ostavke”, napisali su Ronkovi kolege u zajedničkoj ostavci.

Kaže da je nema namjeru vratiti svoj saborski mandat stranci:“Ja sam SDP-u donio mandate, a nisu ga oni meni dali.”

Uvjeren je da Bernadić želi izbore kako bi svoj uski krug ugurao u sabor i da će nakon toga sklopiti pakt s HDZ-om. Ronko bi se u ključnim trenucima mogao priključiti Plenkovićevoj tankoj saborskoj većini.

“Ako se bude glasalo o povjerenju vladi, stat ću na Plenkovićevu stranu. Ne iz ljubavi prema HDZ-u, nego zato da Davor Bernardić ne bi proveo svoj plan o velikoj koaliciji sa svojim poslušnicima”, rekao je Ronko.

MP/Foto:pxll

 

Komentari
Share Button