Sedmorica mladića iz Zadra silovali 15-godišnjakinju, sudac ih pustio na slobodu

listopad 14, 2019 maxportal
Share Button

Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv sedam mladića iz okolice Zadra zbog sumnje da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine u više navrata grupno silovali 16-godišnju djevojku iz njihovog mjestaMladići je nisu ‘samo’ silovali, nego su ta silovanja snimali mobitelom i tim snimljenim filmovima je godinu dana ucjenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose, uz prijetnje da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako na to ne pristane, piše Zadarski.hr.

Kako bi je dodatno uvjerili u svoje namjere, 15-godišnjakinju, a kasnije i kao 16-godišnjakinju, pretukao je u nekoliko navrata njezin bivši dečko koji je ujedno bio i jedan od silovatelja.

Za teška kaznena djela protiv spolne slobode, za spolni odnos bez pristanka, bludne radnje, prijetnje, tjelesne ozlijede i iskorištavanje djece za pornografiju na štetu maloljetnice policija je prijavila dvojicu 19-godišnjaka, tri 18-godišnjaka te dvojicu 17-godišnjaka. Petorica su iz istog mjesta, a dvojica žive u susjedstvu.

Policija je prošli petak privela petoricu mlađih punoljetnika, bez dvojice osumnjičenih maloljetnika, a nakon što su u subotu ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru, svi su pušteni da se brane sa slobode.

Sudac istrage Ivan Marković, prema neslužbenim informacijama, nije našao razloge zašto bi petoricu osumnjičenih silovatelja zadržao u istražnom zatvoru, iako im je odredio mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom ovog strašnog nasilja, koja inače živi s njima u istom mjestu!

Kako je cijela priča dospjela do policije, još nije poznato. Neki naši sugovornici kažu da žrtva iz straha nije htjela govoriti o tome što je mjesecima prolazila, niti obavijestiti policiji, iako je već duže vrijeme bila depresivna, povučena, izgledala je loše i s nikim se nije htjela družiti.

Živjela je u svakodnevnom hororu da će biti razotkrivena i osramoćena, a pritom nitko nije znao kroz što prolazi i kako je njeni “prijatelji”, momci iz susjedstva, bešćutno iskorištavaju na najgori mogući način. Bojala se reakcije svoje obitelji i sredine, a ponajviše nasilnika da bi je stvarno mogli ubiti.

Drugi naši izvori tvrde da je prijava policiji došla od strane Centar za socijalnu skrb koji je o strašnom zločinu prema maloljetnoj djevojci doznao preko škole koju je pohađala i gdje su neki nastavnici bili jako zabrinuti za njeno zdravstveno stanje. Policija je dojavu dobila u četvrtak i već u petak privela osumnjičene.

R.I. /Foto:Ilustarcija

 

Komentari
Share Button