Talačka kriza na Rabu: Ubio psihijatra, pucao na policiju pa se zatvorio u kuću

srpanj 2, 2017 maxportal
Share Button

U Barbatu na Rabu opsadno stanje. Ratni veteran Srđan Smojver je hicima iz kalašnjikova ubio psihijatra Sinišu Rakića, a njegova žena skočila je kroz prozor dok je pokušavala pobjeći.Jutros u 9:35 sati primorsko-goranska policija primila je dojavu o pucnjavi i galami u mjestu Barbat na Rabu. U drami koja se još uvijek odvija ubijen je 51-godišnji psihijatar.

Naoružani Srđan Smojver,  48-godišnji ratni veteran, je hicima iz kalašnjikova ubio psihijatra Sinišu Rakića, a njegova žena skočila je kroz prozor dok je pokušavala pobjeći.

Hitna navodno jedno vrijeme nije mogla doći do nje jer je “napadač pucao po svima”. Smojver se zabarikadirao u kuću i ne izlazi. Policija je opkolila kuću, a Smojver prijeti da će se raznijeti bombom.

Na licu mjesta su pripadnici specijalne policije, a policijski pregovarači pokušavaju nagovoriti Smojvera da odloži oružje i mirno se preda, ali on odbija to napraviti.

“Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala muška osoba. Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovu smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt” , stoji u priopćenju MUP-a.

Policija je blokirala to područje, pa ljudi iz obližnjih kuća ne smiju izlaziti.

Supruga ubijenog iz kuće je pobjegla skokom kroz prozor. Odvezena je u ambulantu na Rabu i navodno je samo lakše ozlijeđena.

Ubijen je psihijatar dr. Siniaš Rakić iz Raba. Supruga ubijenog psihijatra zaposlena je na sudu, a odnosi između ubijenog i ubojice već su neko vrijeme bili zategnuti, navodno, zbog nekih neriješenih pitanja oko kuće u kojoj je Rakić imao stan na prvom katu, dok je ubojica imao stan u prizemlju.

Prema pričanju mještana Srđan Smojver je iz Rijeke, a stan u Barbatu kupio je prije četiri godine. Do prošle je godine radio na platformi, no onda je, zbog nemirne situacije s izbjeglicama, ostao bez posla, nakon čega ga je napustila i supruga.

Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku”, priopćila je policija o cijelom događaju.

U Barbatima svjedoče okrutnom događaju koji je potresao mjesto. ”Ubojstvo se dogodilo jutros. Ubojica je susjed ubijenom. Došao im je u stan, prvo pucao žrtvi u jednu pa u drugu nogu, pa ispalio rafal. Ubijeni je inače psihijatar u bolnici Kampor na Rabu. Spašavajući vlastiti život, supruga ubijenog je skočila kroz balkon.

Osim tragedije koja se dogodila zanimljivo je da je Srđan Smojver imao doma jurišnu pušku AK-47, popularni Kalašnjikov.  Vjerojano još od rata.

Neka i ova tragedija bude znak policiji da se prestane baviti facebook komentarima nego rješava ozbiljne probleme, a puške i bombe po kućama neka budu prioritet.

MP/foto:ilustracijaKomentari
Share Button