U 69. godini preminuo legendarni David Bowie

siječanj 11, 2016 maxportal
Share Button

DAVID BOWIE preminuo je jučer, objavljeno je na njegovim službenim profilima na društvenim mrežama.“David Bowie mirno je preminuo danas okružen svojom obitelji nakon hrabre 18-mjesečne bitke s rakom. Dok mnogi od vas dijele ovaj gubitak, molimo vas da poštujete privatnost njegove obitelji”, objavljeno je na Facebooku.

January 10 2016 – David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with…

Posted by David Bowie on 10. siječnja 2016

Preminuo dva dana nakon 69. rođendana, 8. siječnja. Istog dana objavio je i novi album Blackstar. Vijest o smrti na Twitteru je potvrdio i njegov sin Duncan Jones.

 

David Bowie, rođen kao David Robert Jones (London, 8. siječnja 1947. – 10. siječnja 2016.), bio je britanski rock glazbenik, skladatelj, glumac, producent, aranžer i glazbeni tehničar.

Glazbeno je bio aktivan punih pet desetljeća i vječno sklon mijenjanju glazbenog stila i imidža, a njegov rad i inovacije naročito postaju specifične od 1970. godine. Bowie se pojavljivao na filmu kao vrlo uspješan glumac, video redatelj i vizualni umjetnik. DO 1992. godine bio je u braku s bivšim modelom Iman s kojom ima 15-godišnju kćer alexandru Jones. Obitelj je živjela u Londonu i New Yorku.

Komentari
Share Button