U Mostaru ubijen zapovjednik HVO-a Marko Maka Radić

studeni 9, 2020 maxportal
Share Button

U Mostaru je večeras u neposrednoj blizini zgrade MUP-a HNK došlo do pucnjave. Kako nam je potvrđeno, jedna osoba je ubijena, a prema neslužbenim informacijama ubijen je Marko Maka Radić.U njega je, pišu lokalni mediji, u blizini njegovog stana u Mostaru pucao Josip Cvitanović zvani Cviki, njegov ratni suborac. (Neki mediji navode i ime Oliver Cvitanović, a riječ je o istoj osobi.)

Ubojica je pobjegao s mjesta događaja, a ubrzo nakon ubojstva pojavila se informacija je uza sebe imao taoca te da su ga specijalci ubili. Iz policije su nam to demantirali.

“U 18:45 u ulici Brune Bušića, u blizni sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova HNK dogodilo se ranjavanje sa smrtnim posljedicama muškarca M.R. iz Mostara”,  kazao je okupljenim novinarima Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

“Ozljede bile teške te je odmah nastupila smrt”, dodao je Marić te kazao kako službenici kriminalističke policije zajedno sa nadležnim tužiteljstvom rade uviđaj.

“Ubojica je još uvijek u bijegu i to je sve što možemo reći”, kazali su nam u mostarskoj policiji..

 

Za vjerojatnim ubojicom Cvitanovićem, koji je  lica mjesta pobjegao u Škodi crvene boje, tragaju pripadnici više policijskih postrojba uključujući i Specijalnu policiju MUP-a HNŽ-a. Pozvali su građane na pripravnost budući je ubojica naoružan i iznimno fizički spreman.

Za vjerojatnim ubojicom Cvitanovićem tragaju pripadnici više policijskih postrojba uključujući i Specijalnu policiju MUP-a HNŽ-a. Pozvali su građane na pripravnost budući je ubojica naoružan i iznimno fizički spreman.

Cvitanović zvani Cviki koji je tijekom rata bio pripadnik Specijalne policije MUP-a Hrvatske republike Herceg-Bosne je 2004. godine iz pištolja ubio punca, a pokušao je ubiti i svoju suprugu te njezinu sestru, no pištolj je zatajio. Za tri mjeseca izdržavanje kazne smanjio mu je pomilovanjem 2012. godine tadašnji predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

 

Pucnjava u blizini MUP-a - Mostar: Jedna osoba upucana u blizini zgrade MUP-a

Radić je, kako se moglo vidjeti na mjestu zločina, ubijen ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao.

Ubijeni Marko Radić Maka je na Sudu BiH bio osuđen za ratne zločine na 27 godina zatvora, a Županijski sud u Zagrebu preinačio je tu presudu te je smanjio na 12,5 godina zatvora jer je odbacio kvalifikacije udruženog zločinačkog pothvata.

Radić se prošle godine izašao na slobodu.

(R.I. /Foto: screenshot)

 

Komentari
Share Button