USKOK istražuje bivšu Upravu HPB-a, Todorić hitno smijenio Čedu Maletića iz uprave Agrokora

svibanj 31, 2016 maxportal
Share Button

IZVOR iz vrha Hrvatske poštanske banke potvrdio nam je da je su istražitelji Uskoka ponovno interesiraju za poslovanje bivše uprave HPB-a  kojoj je na čelu bio bivši direktor Čedo Maletić.USKOK-ove istražitelje zanimaju bonusi koje je nezakonito isplaćivani u mandatu bivše Uprave, a koji se kreću u rasponu od 15 do 20 milijuna kuna.

Na meti Uskoka se osim Čede Maletića nalazi kompletna Uprava  u kojoj su bili Boženka Mostarčić, Tanja Šimunović i Dubravka Kolarić. Upravo je Dubravka Kolarić bila posljednja od navedenih članova Uprave koja je nedavno smijenjena o čemu je Maxportal pisao prošli tjedan.

Istražitelji USKOK-a sumnjaju da su Čedo Maletić i ostali članovi Uprave bonuse isplaćivali kroz plaće i da je to bila uobičajena praksa koja je trajala nekoliko godina.

VEZANI SADRŽAJ:

Dva tjedna ranije suspendirano je nekoliko voditelja sektora Hrvatske poštanske banke koji su, dumnjaju istražitelji USKOK-a, bivšoj Upravi pomagali u isplati bonusa.

Do okončanja istrage s dužnosti su udaljeni Angelika Terek, direktorica računovodstva i financijske kontrole, Snježana Rajaković Vignjević, direktorica Ureda za usklađivanje poslovanja (ranije Ured za sprečavanje pranja novca) te Jadranka Franulović, donedavna šefica pravne službe.

Druga vijest koja je, nesumnjivo, povezana s istragom USKOK-a u HPB-u i koja će odjeknuti u poslovnim krugovima, je hitna smjena Čede Maletića s mjesta predsjednika uprave , tvrtke u sustava Agrokor Ivice Todorića.

Istražitelji su HPB upali 13. svibnja, a Čedo Maletić s mjesta predsjednika Uprave MultiPlusCard smijenjen tjedan dana kasnije, 20. svibnja 2016. godine.

Procjena da je vlasnik Todorić hitno smijenio Maletića kako USKOK-ova istraga ne bi naštetila imidžu Agrokora.

D. Lukić/Foto:arhiv

Komentari
Share Button