UŽIVO Krstičević nije došao na sjednicu Vlade, mijenja ga državni tajnik Tomislav Ivić

srpanj 20, 2017 maxportal
Share Button

Ministar obrane Damir Krstičević nije došao na sjednicu Vlade koja je u 10 sati počela u Banskim dvorim. Mijenja ga državni tajnik Tomislav IvićPremijer Plenković otvorio je 48. sjednicu Vlade RH. Hrvatska će vlada, među ostalim, razmatrati privremeno izvješće o realizaciji Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2017. i Informacija o provedbi Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku u Agrokoru.

“Zahvalio bih vatrogascima koji su gasili požare duž Dalmacije, a koji su došli do kuća. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u obrani kuća. Došlo je do kvalitetne suradnje i angažmana Vlade.

Krstičević je bio u Splitu i angažirao se oko obrane vojarne u Žrnovnici. Na vrijeme je angažirao postrojbe Hrvatske vojske.

Zahvaljujem i ministru unutarnjih poslova koji je angažirao i policiju. Zahvaljujem i Krstuloviću Opari i svima koji su dali doprinos. Situacija je prošla bolje nego što se to moglo zamisliti, s obzirom na to da nije bilo ljudskih žrtava i nisu izgorjele javne ustanove.

Izgorjelo je nekoliko kuća, no ta će šteta biti popisana, prijavljena i mi ćemo vidjeti na koji način možemo popraviti štetu. Zabilježeno je više požara nego prošle godine i to otvara pitanje učinkovitosti zaštite od požara. Zahvaljujem posebno našim vatrogascima”, kazao je uvodno premijer Plenković

Sjednica Vlade počela je u 10 sati, a možete je pratiti uživo:Komentari
Share Button