VEĆ PET DANA NEMA JOJ TRAGA: Matea (17) je sjela u bijeli auto, otac sumnja da je žrtva prevare preko Interneta

travanj 24, 2018 maxportal
Share Button

Već pet dana policija intenzivno traga za nestalom 17-godišnjom djevojkom iz Šibenika Mateom Anaković. Šbenska srednjoškolka iz obiteljskog stana u Ulici Petra Preradovića udaljila se u nepoznatom pravcu proteklog petka oko 14:35 sati, a njezin nestanak prijavila je majka Maja Anaković tijekom subote.Nestala djevojka je kći Igora Anakovića, tajnika Udruge šibenskih navijača ‘Funcuti’.

“Prema dostupnim informacijama, moja kći Matea zadnji put je viđena kako u petak sjeda u jedan bijeli automobil s kojim se udaljila u nepoznatom pravcu. Uvjeren sam da je Matea žrtva manipulacije od zasad nepoznate osobe preko interneta, odnosno društvenih mreža”, kazao je Igor Anaković, otac nestale djevojke.

 Otac Igor je napomenuo kako je i prije u dva navrata Matea znala otići od kuće i ne javljati se.

“Dva puta je odlazila, ali na kratko, i oba puta je bila u okolici Šibenika. To smo smatrali nekakvim njezinim mladenačkim hirovima. Ni ja ni majka nikad Mateji nismo pravili probleme. Bili smo liberalni prema njoj i sve joj dopuštali. Nismo joj branili ni kada je imala ljubavnu vezu s jednim mladićem. Nadam se da ćemo je ubrzo pronaći. Muči nas ova neizvjesnost oko njezina nestanka, što vrijeme odmiče, živci to sve teže podnose”, dodao je Igor Anaković, koji se uspješno oporavio nakon teške ozljede glave u navijačkom sukobu.

Mateina majka Maja Anaković za Index je potvrdila da su primili informaciju svjedoka koju je vidio da ulazi u bijeli auto  “Krenula je u školu. Čovjek je vidio da je ušla u bijeli auto”, rekla je majka

To su jedine informacije koja obitelj nestale djevojke ima. Tvrde da ne znaju ni o kojoj se marki vozila radi, što bi donekle olakšalo potragu.

“Izljubila nas je, svi smo bili kod kuće. Još smo joj rekli da požuri da ne zakasni u školu. Nije bilo ništa drugčije nego inače”, ispričala nam je Mateina majka.

Matea je učenica drugog razreda srednje Medicinske škole, smjer fizioterapeut. Ravnateljica škole Aleksandra Acalin kratko nam je poručila kako su svi jako zabrinuti zbog Mateinog nestanka te izrazila nadu će uskoro biti pronađena. Ova šibenska srednja škola još je zavijena u crno nakon što se u tragediji kod otoka Visovca u Krki utopio 16-godišnji učenik Franko Silov.

Matea je visoka oko 160 centimetara, srednje je tjelesne građe, duge ravne kestenjaste kose, nosi naočale za vid. U trenutku kad je otišla iz stana bila je odjevena u majicu tirkizne boje, plave jeans hlače izrezane s prednje strane ispod kojih je imala crne tajice. Nosila je zlatno-crne Skechers tenisice te je sa sobom imala crni ruksak marke Adidas.

Iz policije mole građane da bilo kakve informacije u svezi nestale Matee prijave najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.

MP/foto:nestali.hr

Komentari
Share Button