VIDEO: Detalji iz Todorićeva intervjua koje su žene sigurno primijetile

siječanj 31, 2018 maxportal
Share Button

U nastojanju da javnost što bolje upozna sa svojom pričom, Ivica Todorić  je na svom YouTube kanalu objavio 37-minutni video pod nazivom “Kako je otet Agrokor?”. 

U odnosu na njegove dosadašnje istupe putem bloga, ne iznosi spektakularne informacije. Intervju s Todorićem je vodio Goran Mališ, glavni urednik Varaždinske TV, a pretpostavlja se da je njegov angažman dogovorio Ratko Maček.

Na pitanje zašto se odlučio baš sada javiti, Todorić je odgovorio da želi obavijestiti javnost što se zbiva, a najveću minutažu opet su dobili izvanredni povjerenik Ante Ramljak i potpredsjednica Vlade Martina Dalić. Ramljaka nazvao ‘bedakom’ a za Dalić rekao ‘nema pojma o financijama’

Sama nagodba, njeni temelji i procedure, kaže Todorić, su protuustavni, protuzakoniti, a dijelom i kriminalni.

Ljiljana Buhač, stručnjakinja za komunikaciju i neverbalnu komunikaciju, za tportal tvrdi da je Todorić govorom tijela ostavio neuvjerljiv dojam: ‘Sve što je verbalno iznio, govorom tijela je pobijao.’

‘Današnje ukazanje Ivice Todorića možemo svrstati pod emisiju Ispovjedaonica. Todorićevi neverbalni signali su zvonili i slali jasnu poruku nevjerodostojnosti. Voditelj u ulozi svećenika i to vrlo strpljivog, a Todorić u ulozi grešnika sa žarkom željom da ostavi dojam nisam kriv’, rekla je za Buhač.

Ističe kako je još uvijek nominalni vlasnik Agrokora razgovor započeo vrlo nervozno.

‘Neverbalne poruke ruku ukazuje da je Todorić pod stresom. Vidljivo drhtanje ruku koje pokušava zaustaviti olovkom ukazuju na nervozu. Možda je i bolestan. Olovka mu služi kao oslonac. Sjedenje sa spuštenim ramenima je znak tereta’, misli Buhač.

Cijeli Todorićev nastup ocjenjuje neuvjerljivim s čestim promjenama ponašanja.

‘Ni sam ne vjeruje što govori što podebljava neverbalno sa signalima koji ukazuju da malo rasteže istinu: spuštanje pogleda – znak zaštite od gledanja sugovornika, gutanje sline, zadržavanje daha, plitko disanje – reakcija na prijetnju i stres, šetanje zjenica i spuštanje pogleda kod ključnih informacija – upitnost za izrečeno, sjedenje spuštenih ramena’, nabrojila je Buhač.

Kod pitanja voditelja ‘Gdje su pare?’ vezano za imovinu, govor tijela Todorića, tvrdi stručnjakinja, ukazuje kako mu je to vrlo stresno i nezgodno pitanje.

‘Brisanje čela je pokazatelj da je osoba naglašeno uznemirena. Korištenje poštapalica, duže pauze ukazuju da smišlja što će reći i da možemo sumnjati u istinitost svega što je nakon toga rekao. Spuštanje pogleda i glave signal je kao da pokušava sakriti svoje fizičko prisustvo, kao da želi biti nevidljiv’, tvrdi Buhač.

Na kraju jedna zanimljivost koju su vjerojatno sve žene primijetile. U jutrošnjoj najavi intervjua Todorić je u vazi imao crvene ruže, a tijekom intervjua tek rascvjetale bijele ruže.

Todorić je oduvijek znao s cvijećem. I Agrokor je nastao od malog dućana s cvijećem sa zagrebačkog Kvatrića.

Megy M. /Foto:screenshot

 

Komentari
Share Button