VIDEO: Je li Cvitan lagao u Saboru kako bi prikrio kriminal u USKOK-u i DORH-u!

svibanj 16, 2018 maxportal
Share Button

Video i audio zapisi te brojni dokumenti koje će maxportal objavljivati, stravična je slika stanja u hrvatskom pravosuđu čiji krakovi kriminalne hobotnice sežu od Državnog odvjetništva, USKOK-a, pa sve do najviših tijela sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj.Prema dostupnim  informacijama, cijeli slučaj tzv. „HPB Bankomat“ prijavljen je i nadležnim europskim instancama, a u završnoj fazi je i izrada dokumentarnog filma čija će promocija biti uskoro.

Kako je glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan dana 18.04.2018.g. prilikom davanja Izvješća o radu DORH-a za 2015.g. i 2016.g. odgovarajući na zastupničko pitanje Ivana Vilibora Sinčića svjesno lagao i obmanjivao Hrvatski sabor i javnost navodeći kako je Sani Ljubičić za podnijetu optužnicu tzv. „HPB Bankomat“ dobila državnoodvjetničku nagradu,

Lni navodi Dinka Cvitana su utvrđeni nakon upita Maxportala upućenog DORH-u o čemu smo već izvijestili javnost, maxportal će objaviti prijavljene zlouporabe i nezakonitosti počinjene od strane bivše Cvitanove zamjenice Sani Ljubičić i ostalih odgovornih osoba iz USKOK-a i DORH-a, kako u predmetu tzv. „HPB Bankomat“, tako i u ostalim predmetima po kojima su prijave upućene Ministarstvu pravosuđa i ostalim nadležnim tijelima i institucijama Republike Hrvatske.

Pogledajte video zapis: „Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan lagao pred Hrvatskim saborom i javnosti odgovarajući na zastupničko pitanje Ivana Vilibora Sinčića“

TUŽITELJICA KOJA VODI SLUČAJ AGROKOR PRIJAVLJENA ZA TEŠKE ZLOUPORABE I NEZAKONITOSTI!

Maxportal je u protekle dvije godine objavio brojne prijave upućene Ministarstvu pravosuđa vezane uz nezakonit i nepravilan rad državnog odvjetništva, USKOK-a i sudova u više predmeta, a u kojim prijavama su navedene konkretne zlouporabe, nezakonitosti i nepravilnosti, te i imena službenih osoba koje su ih počinile.

Ime bivše Cvitanove zamjenice Sani Ljubičić, najčešće je spominjano ime u gotovo svim prijavama koje su upućene Ministarstvu pravosuđa i ostalim nadležnim tijelima i institucijama Republike Hrvatske. Sani Ljubičić tereti se za desetke zlouporaba i nezakonitosti počinjenih tijekom obnašanja dužnosti zamjenice ravnatelja USKOK-a, a jedan od tih predmeta je i već zaboravljeni slučaj tzv. „HPB Bankomat“ koji je pred Županijskim sudom u Zagrebu davne 2009.g  pokrenula upravo Sani Ljubičić.

Nakon što je optužnica tzv. „HPB Bankomat“ u više navrata vraćana USKOK-u, te i odbačena rješenjem Županijskog suda pod predsjedanjem suca Ivana Turudića jer je prvostupanjski sud utvrdio da ne postoji niti jedan materijalni dokaz, Vrhovni sud je donio odluku kojom se preinačuje rješenje prvostupanjskog suda o odbačaju uz obrazloženje da bez obzira na nepostojanje materijalnih dokaza isti se možda pojave na glavnoj raspravi.

Takav presedan dosad nezabilježen u europskom zakonodavstvu za posljedicu je imao vođenje postupka pred prvostupanjskim sudom sada već devetu godinu, a slučaj kao takav razotkrio je brojne zlouporabe i nezakonitosti počinjene od strane zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić i ostalih odgovornih osoba koje su ispred Državnog odvjetništva i USKOK-a involvirane u predmetu tzv. „HPB Bankomat“.

Nezakonito trošenje državnog novca od strane USKOK-a za plaćanje sudskim vještacima po 11 puta većoj cijeni od propisane i prouzročena šteta državnom proračunu od više stotina tisuća kuna, nedonošenje državnoodvjetničkih odluka u zakonom propisanim rokovima, kršenja zakona i zakonom propisanih procedura pri provođenju istraga i donošenju državnoodvjetničkih odluka, onemogućavanje obranama optuženih uvida u spise, krivotvorenje službenih isprava i uništenja službenih spisa istrage, te brojne druge zlouporabe i nezakonitosti počinjene od strane prijavljenih odgovornih osoba Državnog odvjetništva i USKOK-a zasigurno predstavljaju činjenice temeljem kojih su nadležna tijela i institucije već odavno imale obvezu reagirati i provesti inspekcijske nadzore nad prijavljenim osobama, a što od strane Ministarstva pravosuđa i ostalih nadležnih tijela još uvijek nije učinjeno.

U prijavama se detaljno obrazlaže i navodi čitav niz zlouporaba i nezakonitih radnji počinjenih od strane Mladena Bajića, Sani Ljubičić, Dinka Cvitana, Borisa Koketija, Sunčice Blažević i Željke Pokupec koje su kao službene osobe DORH-a, USKOK-a i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu počinili čitav niz kaznenih djela, između ostalih krivotvorenja službene ili poslovne isprave kažnjivo po čl. 279, st. 1 i 2 KZ-a, ovjeravanja neistinitog sadržaja kažnjivo po čl. 281, st. 1 i 2 KZ-a, lažnog prijavljivanja kaznenog djela kažnjivo po čl. 304, st. 1 i 2 KZ-a, zlouporabe službenog položaja i ovlasti i dr.

Maxportal je u više navrata proteklih godina zatražio očitovanja Ministarstva pravosuđa vezano uz zahtjeve prijavitelja Slavena Čolaka, Fantazija projekt d.o.o. i dr. za provođenje inspekcijskih nadzora, no do današnjeg dana Ministarstvo pravosuđa nije se očitovalo o tome jesu li inspekcijski nadzori provedeni, te ukoliko jesu što je inspekcijskim nadzorima utvrđeno, pa je za pretpostaviti da se radi o zataškavanju prijavljenog kriminala počinjenog od strane Državnog odvjetništva i USKOK-a.

USKOK plaćao vještacima po 11 puta većoj cijeni – šteta državi u stotinama tisuća kuna!

USKOK kojem je na čelu 2010.g. bio tadašnji ravnatelj Dinko Cvitan, te bivša zamjenica ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić, moderator i mozak operacije tzv. „HPB Bankomat“ platili su sudskom vještaku Vladimiru Krklecu za izradu vještačenja 11 puta veći iznos od propisanog, oštetivši time državni proračun za više stotina tisuća kuna, a sve je prijavljeno Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske i svim nadležnim tijelima i institucijama.

Plaćanja sudskih vještaka iz Splita  po cijenama 11 puta većim od propisane, angažiranje vještaka iz Splita telefonskim putem bez postupka javne nabave, a sve to unatoč višestrukom sukobu interesa sudskog vještaka Ante Blaževića koji je istovremeno obnašao dužnost predsjednika uprave Banke Splitsko dalmatinske u kojoj je jedan od većih dioničara supruga Mladena Bajić.

To su samo su neke od počinjenih zlouporaba od strane visokopozicioniranih čelnih osoba DORH-a i USKOK-a, te bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić u predmetu tzv. „HPB Bankomat“. USKOK je za izradu vještačenja Vladimiru Krklecu iz Splita isplatio više od 300.000,00 kuna za 790 utrošenih radnih sati, odnosno 400 kuna po jednom (1) satu rada, iako je propisana cijena rada po satu rada 35 kuna bruto.

Iz navedenog proizlazi da su državno odvjetništvo i USKOK u oštetili državni proračun u iznosu većem od 250.000,00 kuna, te u istom iznosu omogućili vještaku Vladimiru Krklecu nezakonito stjecanje imovinske koristi.

Prema dostupnim inforamcijama Banka Splitsko dalmatinska na čijem je čelnom mjestu kao predsjednik uprave sve do kraja 2014.-te godine bio Ante Blažević čije poznanstvo s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem je duže od 20 godina o čemu je i sam vještak Blažević svjedočio pred Sudom u Zagrebu u predmetu „HPB Bankmat“, nalazi se u fazi stečajnog postupku što i više nego dovoljno govori o stručnosti splitskog vještaka Ante Blaževića koji je zajedno sa Vladimirom Krklecom sudjelovao u izradi nalaza i mišljenja u predmetu „HPB Bankomat“.

Preslik računa sudskog vještaka  Vladimira Krkleca

Maxportal je u posjedu računa sudskog vještaka Vladimira Krkleca ispostavljenog USKOK-u za uslugu vještačenja u predmetu „HPB Bankomat“. Vještaku Krklecu je isplaćeno nevjerojatnih 316.000,00 kuna. Koliko je koštao ostatak vještačenja kojeg je naplatio Ante Blažević, još uvijek je nepoznanica. Kako stvari stoje, vještačenje „HPB Bankomat“ je državu koštalo i basnoslovnih 600.000,00 a možda i koja kuna više, što je u usporedbi sa studijom Damira Polančeca znatno veća šteta po državni proračun.

Da podsjetimo, zbog izrade studije koja je plaćena 500.000,00 kuna, bivši potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec je već pravomoćno osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu. Optužnicu protiv Damira Polančeca podnio je USKOK, a presudu donijelo sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu pod predsjedanjem Ivana Turudića.

Kako već postoji i državnoodvjetnička i sudska praksa, postupak protiv Cvitana, Bajića i Sani Ljubičić trebao bi biti brzo okončan.

KRIVOTVORENJE VJEŠTVA, VIŠESTRUKI SUKOB INTERESA BAJIĆA I USKOKOVIH VJEŠTAKA, ONEMOGUĆAVANJE UVIDA U SPISE, VJEŠTAČENJE BEZ PISANOG NALOGA USKOK-a, OVJERAVANJE NEISTINITOG SADRŽAJA …

Pogledajte video priloge sa ispitivanja sudskih vještaka Vladimira Krkleca i Ante Blaževića pred Županijskim sudom u Zagrebu

Video prilog 1 (you tube) HBP BANKOMAT: „Kad USKOK i vještaci lažu“ 1: 46

Video prilog 2 (you tube) HPB Bankomat – Ante Blažević : “Jasno da sam nepristran, angažirao me je moj prijatelj Mladen Bajić!”  – 15:49

Video prilog 3 (you tube) HBP BANKOMAT: „Onemogućavanje uvida u spis“ 3:30

Video prilog 4 (you tube) HBP BANKOMAT: „Blažević nalog suda“ 0:35

Video prilog 5 (you tube) HBP BANKOMAT: „Blažević zajednički dogovor 1:31

Video prilog 6 (you tube) HBP BANKOMAT: „Naknadni usmeni nalog Sani Ljubičić”

Video prilog 7 (you tube) HBP BANKOMAT: „Ante Blažević sudski vještak koji ne zna koji članak regulira bankarsku tajnu“ 00:22

Video prilog 8 (you tube) HBP BANKOMAT: „HBOR Krivotvorine Bajićevog vještaka Krkleca“ 9:06

D. Lukić/foto:screenshot

Komentari
Share Button