Budi KUL – Budi u Zagrebu: Bandić dovodi 2CELLOS na Zagrebačko kulturno ljeto

svibanj 17, 2016 maxportal
Share Button

OVOG ljeta od lipnja do rujna glavni grad Hrvatske još jednom će pokazati da je moderna europska metropola, a Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL ponudit će bezbroj nezaboravnih kulturnih događaja zbog kojih je doista KUL biti u Zagrebu!Jedinstvena ponuda kulturnih manifestacija, festivala i događanja, Zagrebačko kulturno ljeto pod zajedničkim brandom ZgKUL okuplja najbolje i najatraktivnije kulturne događaje tijekom ljeta u Zagrebu.

Kultura i brojni kulturni događaji u ljetnim mjesecima daju živost i obogaćuju urbani gradski život, ali su i izuzetni gospodarski i turistički potencijal koji u trenutku kad Zagreb postaje sve interesantnija turistička destinacija treba još bolje iskoristiti.

zg kull 1

Zato se s jedne strane programi ZgKUL obraćaju svim građanima našega grada, ali se marketingom i PR-om snažno okreću i sve brojnijim turistima s ciljem da Zagreb postane atraktivna destinacija kako zimi u vrijeme Adventa, tako s druge strane i ljeti kada se cijeli Zagreb pretvara u jedinstvenu pozornicu pod otvorenim nebom od Medvedgrada preko Gornjega grada do Tomislavca i od Maksimira do Bundeka i Jaruna.

ZgKUL svojim programima svim posjetiteljima otvara najljepše otvorene i zatvorene pozornice grada Zagreba, koje će tijekom ljeta zauzeti brojni umjetnici – njih više od dvije tisuće. Glazba, film, kazalište, izložbe, baština i još puno najraznolikijih kulturno-turističkih sadržaja očekuje sve posjetitelje ovogodišnjeg ZgKUL-a s ciljem da se grad Zagreb čvrsto pozicionira na karti europskih kulturnih metropola i ljetnih destinacija.

Iznimno bogati program ZgKUL-a ove će godine postati bogatiji za još jednu novu festivalsku atrakciju: novi open-air festival ZAGREB CLASSIC koji će na Trgu kralja Tomislava, popularnom Tomislavcu, okupiti niz prvorazrednih simfonijskih i opernih orkestara predvođenih našim br. 1 filharmonijskim orkestrom Zagrebačkom filharmonijom.

A u sklopu toga novog festivala 2. 7. očekuje nas i veliki rođendanski koncertni spektakl 2CELLOS kojeg ovaj planetarno popularni dvojac i Grad Zagreb daruju svim Zagrepčanima i njihovim gostima, no to je samo jedna u nizu brojnih kulturnih poslastica.

“Kul je biti gradonačelnik Zagreba”, izjavio je na kraju press konferencije Milan Bandić nadovezujući se na novi slogan manifestacije “Budi KUL – Budi u Zagrebu”, a ovog ljeta doista će KUL biti – na ZgKUL!

MP/Foto: ZgKUL info

Komentari
Share Button