Željko Olujić: Predsjednik Josipović sve hrvatske domoljube smatra fašistima

26 studenoga, 2014 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

U EMISIJI Markov trg na Z1 televiziji gostovali su odvjetnik Željko Olujić i novinar Robert Valdec.  Govoreći o pozivu na zajedništvo predsjednika Josipovića, Olujić smatra da su to obične floskule jer je upravo on taj koji radi na podjelama društva, koji je zagovaratelj jugoslavenskih ideja. Za Josipovića postoje antifašisti , a svi ostali su neprijatelji. Paradoksalno je da to čini osoba koja je na čelu države. Kada je bio s braniteljima u šatoru vidjelo se da je njemu bilo vrlo neugodno. Josipović je bio potrčko srpskom veleposlaniku Cvetićaninu. Nisam zato da se postavljaju mentalni zidovi prema ustaštvu, ali je potrebno da se postave ti zidovi prema srpstvu koje nas dovodi slučajem Šešelj u jednu nezavidnu situaciju.

U šatoru kod branitelja Josipović i ministar branitelja Matić za vrijeme pjevanja himne imali su grč na licu, stisnute su im usne i šute. Josipović nije držao ruku na srcu, možda se plašio da ga ne ugrize ustaška zmija za koju je rekao da se krije u srcima svih Hrvata. Možda se opekao na primjeru svojeg prethodnika koji je rekao da je samo otvarao usta pa zato nije htio čak ni otvarati usta. Iako je Mesić pjevao politički nekorektnu pjesmu, tempom kojim idemo moglo bi se dogoditi i da hrvatska himna uskoro postane politički nekorektna pjesma, izjavio je Valdec. U emisiji je prikazan zabranjeni spot ‘Zacrvenimo Hrvatsku’  iz predizborne kampanje 2009. godine u izradi kojeg je Valdec sudjelovao: ‘Zbog tog spota su mi bila definitivno zalupljena vrata svih medija u Hrvatskoj’.valdec

Josipovićeva inicijativa da Ustavni sud poništi zakon o ništetnosti srpskih progona hrvatskih branitelja je pokušaj izlaganje naših branitelja na prostor gdje bi ih se moglo gađati kao glinene golubove. Time se dovodi u pitanje elementarna nezavisnost Republike Hrvatske. Izjava Šešelja da podržava Josipovića u kampanji  nije ništa neobično jer očito prepoznaje u njegovim istupima jugoslavenski nerv. Za ministricu Pusić je rekao da dolazi iz četničke obitelji i da joj je draga zbog tog obiteljskog ‘pedigrea’, čime je ružno uvrijedio hrvatsku ministricu jer se riječ pedigre koristi za životinje. Šešelj je u pravu što se tiče četničkih korijena Pusićkine obitelji.

Grge Anđelinović, brat djeda ministrice Pusić je naredio i ubijao hrvatske vojnike na Trgu Bana Jelačića 1918. Godine, tu je Danko Anđelinović njezin djed koji je ditirambe pisao hrvatožderu kralju Karađorđeviću, a treći je bio Berislav Anđelinović koji je bio poklisar pri Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i pred kraj NDH napravio je nekakvu financijsku pronevjeru i pobjegao u Italiju. Navodno je njezin otac bio pripadnik ustaškog pokreta, nekakvi sudski potrčko, sudski činovnik pa je kasnije postao sudac u NDH-a. Je li poslao nekog u Jasenovac to ne znamo jer nema tih podataka. Vesna Pusić te podatke vrlo lukavo sakriva kao zmija noge, izjavio je Željko Olujić.

Nisam sklon ideji da djeca odgovaraju za zločine svojih očeva ili djedova, ali kada djeca postanu odrasli i kreiraju politiku koja ima puno dodirnih točaka s politikom njihovih predaka onda je to problem. Mislim da je naša vanjska politika jedna od slabijih točaka, potpuno koncentrirana na ‘region’. Nije Pusićka jedina, trebalo bi pogledati obiteljska stabla i drugih, rekao je novinar Valdec. Šešeljevo puštanje iz Haaga vidim kao pokušaj destabilizacije Srbije. Mislim da je to sa zapada snažno upozorenje da ih se zaljulja zbog njihove politike balansiranja istoka i zapada.

Reakcija Vesne Pusić na povratak Šešelja u Srbiju i njena izjava da Hrvatska ne treba reagirati na njegove istupe pokazuje da je njoj ta politička struja vrlo bliska. Zanimljivo je da postoje jasne indikacije kako nije poznato koju je srednju školu Vesna Pusić završila. Ona nije završila školu u Hrvatskoj, poznato je da je u trećem razredu srednje škole imala jako puno negativnih ocjena. To je izjavila njena profesorica hrvatskog jezika g. Petrović.olujić mt

Pusićku je njezin otac odveo u SAD-e, a gdje i kako je ona završila školu mi to ne znamo. Navodno je završila nekakvu školu na meksičkoj granici. Kako je ona nostrificirala tu diplomu, kako se upisala na Filozofski fakultet potpuno je nejasno,  Javno sam je već prozivao, ali ona nije na to nikad reagirala ili objasnila. Novinari su je to pitali, ali se ona oglušila i nikad nije dala objašnjenje.

Problem Šešešlja nije Šešešlj, on je navodno na odlasku, međutim četništvo u Srbiji ostaje. Nikolić i Vučić su dobili izbore kao Šešeljevi sljedbenici i iz toga se vidi kakvo je raspoloženje srpskoga biračkoga tijela. I Hrvatska bi morala imati to na umu kada se određuje prema politici u Srbiji.

Fascinacija aktualne vlasti ustaštvom i fašizmom se vidi škandalom koji se događa u režiji intendanta HNK u Rijeci Oliver Frljića. Ja ne ulazim u njegovu seksualnost, ali propagirati određena seksualna ponašanja novcem poreznih obveznika je nedopustivo. On je mentalno poremećena osoba koja isključivo ide na izazivanje škandala. On je pravi jugoslavenski hrvatožder. On mrzi sve Hrvatsko, on je nedavno osporio postojanje hrvatske nacije. Cijelu glumačku elitu iz devedesetih godina on je proglasio ustašama, kaže Olujić.

U emisiju se telefonom se javio novinar Marcel Holjevac s portala Dnevno hr, koji je rekao da je Frljić predstavnik nekulture Balkana. Nažalost,  Frljić potvrđuje sve negativne stereotipe o ljudima koji dolaze iz tog kraja iz kojeg on dolazi. On je čovjek koji se služi tipičnim bizantskim smicalicama. Njegove provokacije s LGBT kazalištem imaju cilj izazvati Hrvate da ga napadnu. Riječani su ranije govorili da ne može biti ništa gore od Mani Gotovac, ali izgleda da može. Kazalište dobiva iz proračuna 44 milijuna kuna godišnje pa je zato doveden takav lik poput Frljića jer ako netko pita kako je utrošen taj novac, onda se odmah može reći da Frljića, eto napadaju ustaše.

Govoreći o zmijama kao falusnim simbolima u psihoterapiji Olujić je rekao da kada je predsjednik Josipović govorio o ustaškoj zmiji da to sasvim sigurno govori o njegovim unutarnjim problemima koje vjerojatno proživljava. Zato se koristi metaforama o zmiji u svakom Hrvatu. Za Josipovića je svaki hrvatski domoljub netko koga će on smjestiti u grupaciju fašista. To je logička podvala.

Čini se da je HNK pl. Ivan Zajc u Rijeci pretvoren u Frljićev privatni antifašistički dildo.  Valdec smatra kako je velika sramota to što je riječki glumački ansambl na svoje gače, na stražnjice i genitalije stavio slike svojih kolega glumaca.


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->