MIRISNA FEŠTA: Savjeti za najsočnije meso, ribu i povrće s roštilja

20 prosinca, 2019 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kako bi meso s roštilja bilo sočno a povrće aromatično, marinirajte ih tijekom noći u ulju, octu, vinu, soli, papru i drugim omiljenim začinima.



Kiseline iz marinade održavaju meso mekšim, ulja čuvaju izvorni okus, a začini ga dodatno obogaćuju. Ako na roštilju pripremate ribu, prije pečenja obavezno je premažite uljem kako bi kožica ostala hrskava.

Možete je i zarezati na nekoliko mjesta te napuniti začinima poput ružmarina i majčine dušice. Za ražnjiće iskoristite pikantnije i masnije komade mesa, a kako biste ih aromatizirali, na ražnjiće možete staviti slaninu ili povrće. Meso nižite na grančice ružmarina.

Slikovni rezultat za riba s roštilja

Pileća prsa uvijek prije pečenja stanjite na debljinu od oko centimetar, a pljeskavice neka ne budu deblje od dva centimetra jer će ostati presuhe.

Kobasice i ražnjići s roštilja

Sastojci: 6 goveđih kobasica, 400 g teletine narezane na komade, tikvica, crvena paprika, žuta paprika, 2 luka, sol, papar, maslinovo ulje, glavica salate za posluživanje Priprema: Pripremite roštilj pa rešetke namastite uljem.

U međuvremenu narežite meso pa ga naizmjenično s nasjeckanim lukom, paprikama i tikvicom redajte na ražnjiće, koje ste prethodno namočili u hladnoj vodi. Posolite i popaprite meso pa malo poškropite uljem.

Slikovni rezultat za Kobasice s roštilja

 

Na dobro ugrijan grill stavite ražnjiće i pecite ih oko pet minuta sa svake strane. Nakon toga zarežite kobasice na nekoliko mjesta pa ih pecite oko sedam minuta sa svake strane. Kobasice i ražnjiće poslužite uz osvježavajuću i fino rashlađenu zelenu salatu.

Marinirani goveđi odresci

Sastojci: 4 goveđa odreska, sol, papar; marinada: 100 ml maslinova ulja, 100 ml crnog vina, 3 češnja češnjaka, korica limuna, grančica ružmarina, prilog: cherry rajčice, paprika, rikola

Priprema: Odreske posolite i popaprite. Pripremite marinadu. Pomiješajte maslinovo ulje, crno vino, zgnječeni češnjak, koricu limuna i ružmarin. Meso prelijte marinadom, a dio ostavite sa strane. Neka se meso marinira nekoliko sati.

Povezana slika

Meso stavite na roštilj i kad sok počne izlaziti na površinu i postane proziran, okrenite meso i pecite do kraja premazujući ga cijelo vrijeme ostatkom marinade. Poslužite odreske uz salatu od pečenih paprika, cherry rajčica i rukole prelivenih s malo maslinova ulja i limunova soka.

Trikovi za bolji roštilj

Savršena temperatura: Teletina, piletina i riba peku se na umjereno ugrijanom roštilju Sočno meso: Na pečeni odrezak stavite žličicu maslaca

Slikovni rezultat za Povrće sa žara:

Najbolja marinada: U marinadu uz ulje i limun možete dodati med, hren, senf, tabasco…

Povrće sa žara: Začine povrću dodajte na kraju, a prije pečenja premažite ga uljem Mirisna riba: Krumpir i ribu na roštilju pecite u foliji

Megy M. /Foto:Ilustracija

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->