Pero Kovačević: “Sjaši Kurta da uzjaši Murta”

srpanj 18, 2019 maxportal
Share Button

Sjaši Kurta da uzjaši Murta, najprimjerenija je izreka koja najbolje oslikava Plenkovićevu “rekonstrukciju” Vlade.Naime, Sjaši Kurta da uzjaši Murta upotrebljava se u slučajevima kada treba zaključiti da se promjenama konkretnih protagonista vlasti i moći ništa ne menja. Pod odrednicom Kurta nalazimo definiciju ovog izraza: kaže se kada smjena ministra ili osobe na vlasti, na kakvom položaju uopće, društvena ili politička promjena ne predstavlja suštinsku promjenu odnosa, ne donosi poboljšanje prilika i sl.

Što možemo očekivati od novih ministrica i ministara? Jedno veliko ništa! Što možemo očekivati od Andreja Plenkovića? Ništa!

Andrej Plenković, navodno pokazuje svoju „moć“u HDZ-u i Saboru. Plenković za ministrice i ministre imenuje osobe koje nemaju političke ili stručne težine.

Radi to da bi pokazao likovima koji čine vodstvo u HDZ-u -svoju moć, da bi pokazao javnosti da je samo on bitan i nepromjenljiv,a svi ostali ovise o njegovoj volji-on može što hoće. Naravno da je svjestan činjenice da to može raditi je mu se u vodstvu HDZ-a neće nitko otvoreno usprotiviti, a većina saborskih zastupnika,”žetončića” idući saziv Hrvatskog sabora će gledati preko televizijskih ekrana.

Većinu mu čine likovi koji ustvari, osnažuju tzv. „Sanaderov poučak,“ koji je već dugo na djelu, a koji glasi: „Stari, dokopali smo se vlasti, zgrabi što se zgrabiti može, Bog zna dokada će to trajati.“

Dok oni grabe, svima nama, hrvatskim građanima vrijeme je, čini se, isteklo.

Pero Kovačević/Foto:

 

Komentari
Share Button