Hrvati platili a Igor Mirković Hrvatsku predstavio krezubom, ružnom i nacističkom

veljača 16, 2017 maxportal
Share Button

IGOR MIRKOVIĆ je najavnim filmom za Motovun Film Festival Hrvatsku 2016.godine, nakon odlaska SDP-a s vlasti, usporedio s Njemačkom 1939. godine.Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata uputila otvoreno pismo Danilu Šerbedžiji, Nini Obuljen i Igoru Mirkoviću zbog video najave Motovunskog festivala 2016. koja uspoređuje Njemačku 1939. i Hrvatsku 2016. kako bi svi zainteresirani mogli vidjeti na kako se troši javni novac.

U otvorenom pismu iznijeli su niz podataka o tome kako su Mirković i supruga mu Silvana, od novca hrvatskih poreznih obveznika odlično živjeli, a u isto vrijeme svojim radovima omalovažavali zemlju čiji im je novac to omogućavao.

„Igor Mirković je najavio Motovunski filmski festival s malim trailerom gdje svoju Domovinu prikazuje kao fašističku zemlju, a od iste te Domovine preko Hribarovog HAVC-a svake godine dobiva oko 500.000,00 kuna!

 

Igor Mirković je dakle, kao direktor Motovunskog filmskog festivala, izradom propagandnog uratka kao trailera za Motovunski filmski festival 2016.g., te puštanjem istog na mnogim društvenim mrežama i televizijama, izvrgnuo ruglu, prijeziru i grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku te njezinu zastavu i grb, služeći se prikazivanjem istih uz isječke iz filma „Cabaret“ Boba Fossa gdje se u nacističkim odorama pokazuju pjevači pjesme „Tomorrow belongs to me“.

Video se nastavlja prikazima Ante Pavelića i ustaških vojnika, s prikazima slika hrvatskih gradova i spomenika, čime se današnja Republika Hrvatska kao i njeni simboli, zastava i grb, prikazuje kao totalitaristička nacistička zemlja“ kazali su iz Koordinacije hrvatskih braniteljskih udruga.

MP/foto:scena.hrKomentari
Share Button