Zvonimir Hodak: Zbog ustaške zmije Josipović je izgubio izbore, to će ga pratiti cijeli život

24 veljače, 2015 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Josipovićeva strateška greška je govor u izraelskom parlamentu kad je spomenuo ustašku zmiju. To mu Hrvati nisu zaboravili.U EMISIJI Velimira Bujanca ‘Bujica’ gostovao je odvjetnik Zvonimir Hodak, a glavna tema su bili subotnji  ‘anti-prosvjednici’ i aktualne dnevno -političke teme.  Govorilo se i o ‘herojima’ anti-prosvjedne kolone i kako su u tramvaju prebili braniteljicu koja boluje od raka.

Zvonimir Hodak komentirao je napad u tramvaju na braniteljicu Boju Kaurin, a voditelj emisije ‘Bujica’ pokazao liječničku dokumentaciju hrvatske braniteljice kojoj je rat ‘poklonio’ još jednu borbu – borbu s rakom.

Mjesta u tramvaju je bilo, no muškarac je napao Boju Kaurin. Podsjeti je kako je lijevi ekstremist na Cvjetnom trga napao Ružicu Ćavar, kao i na provalu u kuću Maje Runje.

”Njihovo ponašanje je paradigma događaja u subotu. Ono što se htjelo i trebalo napraviti u subotu u Savskoj, zato je ekipa napala ženu u tramvaju. To govori o njima. Dok laž prođe pola svijeta istina tek diže plašt. Medijska potpora pridonesena anti-prosvjedu je kao da se dijeli Oscar u Zagrebu, a ne Hollywoodu”, rekao je Hodak.

Hodak smatra kako su anti-prosvjednici iste one osobe koje su se ”91. krile u svojim štakorskim rupama i čekale da se pojavi Šljivančanin. Nisu krenuli sa Trga bana Jelačića, nego sa Trga Republike što govori o njima”.

Velimir Bujanec je podsjetio na organizatoricu subotnjeg prosvjeda Mirjanu Mirt.hodak, bujica

”Žena koja je rekla da je gladna leba – nosila je natpis dosta je neoustaštva – samo vide ustaške zmije oko sebe”, rekao je.

Hodak smatra kako je Hrvatska ’95-te jasno i glasno rekla na kojoj je strani.

”Oliver Frljić ne priznaje haašku presudu Gotovini i Markaču i takva osoba dobije da bude intendant kazališta koje iskorištava radi poticanja netrpeljivosti između hrvatskih Srba i Hrvata”, smatra Hodak.

Hodak je naglasio da branitelji prosvjeduju protiv vlade, dok Occupy Croatia staje na stranu hrvatske vlade. Hodak ne smatra da je Milanović organizator subotnjeg ‘ljevičarskog derneka’.

”Milanović je preinteligentan da bi se koristio jeftinom scenografijom. Tjedan dana skupljamo ljude i skupimo 150 galamdžija i krezubo biće koje urla ‘tko to plaća’. Zar se ne pita tko plaća Teršelič, građanske akcije i druge?”, rekao je Hodak.

Bujanec je naveo kako su među prosvjednicima bili i ”djelatnici službi”, te kada je pred šatorom bio Marko Grahovac, Ostojić je naredio internu istragu zašto je došlo do uhićenja.

”Marko Grahovac je čista priča i nema misterija. Logika govori da bi Grahovac trebao na Markov trg, ili ispred ministarstva Milanke Opačić. On provocira, ne protestira. Pogođen je nečiji ego i zbog toga je započela interna istraga”.

Hodak je podsjetio i na nedavni slučaj u Splitu, kada su Splićani parolama i gestama izrazili bunt protiv tadašnjeg predsjednika Ive Josipovića.

”Svi su lišeni slobode, proveli su 10 sati  u zatvoru, a ovdje je radi provokatora koji se derao i vrijeđao policija postupila. Je li takva istraga nastala u Splitu?”, pitao se Hodak.

Miklenić: Na nasilje treba reagirati

Bujanec je naveo kako se pripremaju optužni prijedlozi protiv organizatora braniteljskih prosvjeda.

”Da su prosvjedi  kažnjivi bilo bi i posljedica. Dok god ne postoji nekakav pravni dokument iz kojeg se vidi da se ide u akciju protiv njih ovo su puste želje novinara Hrvatskog radija i HRT-a. A zna se kakvi su tamo. Uzalud vam trud svirači”, naveo Hodak.

U emisiju se telefonski javio Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa koncila, koji smatra kako tim provokacijama ne treba davati previše pozornosti. miklenić

”Ja kao svećenik sam pogođen, u tom prosvjedu i kontekstu ne treba spominjati crkvu”, smatra Miklenić.

Voditelj ‘Bujice’ je naveo kako je ”Mirjana Mirt vrijeđala katolike, a dužnosnici SDP-a pozivaju na paljenje šatora”. Mirt je u znak prosvjeda stajala ispred zagrebačke katedrale s natpisom kako „svijetli jedino crkva koja gori“.

”Moguće je da netko ima takvo mišljenje. Teško je tome davati važnost. To je tjeskobno, ali opet u jednom demokratskom društvu moramo biti realni i znati da postoje takvi ljudi. Slutim da je u prozivanju crkve u tome kontekstu problem što je crkva uz branitelje. Crkva je svjesna da su branitelji hodali s krunicom oko vrata i da su s ljubavlju branili domovinu”, kazao je Miklenić.

Bujanec je podsjetio na nasilje lijevih ekstremista naspram žena. Tako je 45-godišnja hrvatska braniteljica  dobila šaku u glavu, Ružicu Ćavar je napao Josipovićev simpatizera, Bujanec  pita je li to lančana reakcija:

”Fizičko nasilje treba osuditi, policija treba odraditi svoj posao jer ako se to tolerira onda zaista prijeti kaos. Političari se trebaju oglasiti i osuditi da se radi sa bilo koje strane. Normalno je da različiti pojedinci misle različito, no na nasilje treba reagirati, a pogotovo odgovorni u društvu”, ustvrdio je Miklenić.

Posljednja tema večerašnje ‘Bujice’ bio je rat priopćenjima između ‘dva brda’, Bujanec smatra da se Milanović izruguje hrvatskoj predsjednici pozivom na sjednicu vlade zbog konkretnih rješenja. ”Kolinda kaže da su joj stručnjaci sugerirali da premijeru da ostavku”, kazao je.

”Tu se radi o samo otvaranju. Ustavno pravo predsjednika je da zatraži ostavku premijera. Naprimjer, Hollande može smijeniti predsjednika vlade u Francuskoj bilo kada. Kolinda može zatražiti ostavku, a on neće dati ostavku, a to je ta partija jer je vuku potezi tko će zauzeti bolju poziciju za ono što dolazi – a to su parlamentarni izbori”, kazao je Hodak.

Ugledni odvjetnik smatra kako je Grabar Kitarović kompetentna za obranu i vanjsku politiku, a sve ostalo ustav ne dozvoljava.

”Bitno je pokaže svoj stav i da svima da do znanja da nije predsjednica poput Josipovića, već da želi iskoristiti svoj autoritet i nešto pokrenuti”, rekao je.

Velimir Bujanec je rekao da je kritičar, ali nikad nikome na vlasti nije rekao da lupeta. Time su se osvrnuli i na današnju izjavu SDP-ovca Peđe Grbina koji je rekao da predsjednica ‘lupeta’.

”Josipović ima gard profesora i nitko mu nije prigovarao zbog načina kako govori, no je druga stvar sadržaj onoga što govori. Njegova strateška greška je govor u izraelskom parlamentu kad je spomenuo ustašku zmiju. To mu Hrvati nisu zaboravili, zbog toga je izgubio izbore  i to će ga pratiti cijeli život”, uvjeren je Hodak.

Velimir Bujanec je podsjetio na medijska šuškanja kako bi parlamentarni izbori trebali biti puno prije jeseni. Smatra  kako je Milanović htio dati ostavku radi izbora i da spriječi glavnog lijevog konkurenta Josipovića.

”SDP neće pristati na izvanredne izbore, imaju većinu i mogu vladati. Njima je bitno da odrade mandat do kraja”, zaključio  je Hodak.

 

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •