Jeruzalem Post: Ivo Goldstein sramotno se ruga Holokaustu! To mora hitno prestati

15 kolovoza, 2021 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

“U vrijeme hiper-antisemitizma u svijetu i sve veće mržnje prema židovskim sadržajima, krajnje je vrijeme da svi – a osobito Židovi – prestanu surađivati ​​sa zloćudnim tipovima koji se rugaju holokaustu”, piše David Goldman u autorskom tekstu u Jeruzelem postu.U tekstu pod naslovom: “Ovo sramotno ismijavanje holokausta mora odmah prestati”, Goldman piše:

Kad je na topao i ugodan lipanjski vikend 2018.,  dr. Ivo Goldstein dao intervjuu za popularnu hrvatsku TV emisiju “Nedjeljom u dva”, o sve problematičnijem koncentracijskom logoru Jasenovac, nije ni znao da će izavati požar.

Oko 28 minute intervjua voditelj je Goldsteina upitao: “Mnogi su komentirali nedostatak bilo kakvih forenzičkih dokaza iz ovog logora. Možete li objasniti zašto je to tako?”

Tada je Goldstein, jedan od najcjenjenijih povjesničara na Balkanu, bacio bombu: “… to je zato što je u travnju 1945. Hitler poslao posebne strojeve u Jasenovac. Ti su strojevi korišteni za otapanje preostalih kostiju … ”, rekao je.

( Goldstein je u intervju Stankoviću rekao da je 500 do 600 logoraša sustavno radilo na uništavanju leševa, a svime je rukovodio bivši svećenik Miroslav Filipović.  Poznat i kao Tomislav Filipović i Tomislav Filipović-Majstorović, osuđen zbog ratnih zločina na njemačkom vojnom sudu i jugoslavenskom civilnom sudu te obješen u Beogradu 1946. godine, op. a.)

U vrijeme kada antisemitizam raste eksponencijalno, pri čemu svaki četvrti američki milenijac vjeruje da je holokaust lažiran, dok nešto više od polovice Nijemaca vjeruje da Židovi pretjeruju s holokaustom, Goldsteinova tvrdnja da je, dok je rusko topništvo pretvaralo Berlin u prašinu, Adolf Hitler našao vremena slati dotad nepoznati strojeve u neke balkanske škrape kako bi se “rastvorile” ljudske kosti, nije bila samo fantazija već posljednja stvar koja je Židovima trenutno potrebna.

Što je još važnije, zašto dopustiti kontaminaciju povijesti holokausta mjestom koje ne može pružiti nikakve neovisne forenzičke dokaze o nekoliko tisuća žrtava, koje se uvećavaju  – uključujući 2021. – popis žrtava za koji se više puta pokazalo da je dopisivan?

Nadalje, zašto su skupine poput Yad Vashema i američkog Muzeja holokausta desetljećima okretale glavu kad je Spomen područje Jasenovac ukralo slike iz Treblinke, Ukrajine, Poljske i drugdje kako bi potkrijepilo svoje preuveličane tvrdnje?

I zašto te organizacije do danas prihvačaju tvrdnje bivše Jugoslavije o astronomskom broju poginulih u Drugom svjetskom ratu, unatoč tome što tri službena popisa stanovništva pokazuju suprotno?

Smješten u Hrvatskoj, oko 100 kilometara južno od glavnog grada Zagreba, Jasenovac su osnovale kolaboracionističke ustaše u kolovozu 1941. Prema većini izvora, oko 85% zatvorenika bili su Srbi, Romi, Bošnjaci i Hrvati, dok su preostalih 15% Židovi. Jugoslavensko forenzičko ispitivanje logora i okolnog područja pokazalo je da je u logoru ubijeno između 2500 i 4500 ljudi.

Godine 1980. Jugoslavija je, zbog ratne odštete, preimenovala Jasenovac u “Auschwitz na Balkanu”. U ciničnom pokušaju da iznudi novac iz Zapadne Njemačke broj logoraša se kasnije povećao na 59.000, zatim 72.000, 77.000 , 99.000, 250.000 i sve do 800.000 žrtava. Poput neke jezive igre “genocidnog binga”.

Međutim, ne samo da Beograd nije mogao pružiti nikakve fizičke dokaze koji bi potvrdili te novo napuhane brojke, već je sramotno objavio da je logor s manje od 4500 dokazanih (uglavnom nežidovskih) žrtava sada jednak Auschwitzu, mjestu stravičnog ubojstva gotovo 1,5 milijuna ljudi, većinom Židova.

Ako je ikada postojao jasan slučaj antisemitizma i mržnje prema samome  sebi – posebno onih židovskih povjesničara koji su dopustili da se povijest holokausta otme zbog onoga što je u osnovi teritorijalni spor na Balkanu – to je ovaj slučaj.

Podrazumijeva se da rastuće skupine poricatelja holokausta diljem svijeta ne bi voljele ništa više nego da im se pomogne u njihovoj potrazi za otkrivanjem istine o najtragičnijem i najgorem događaju 20. stoljeća.

Povjesničari su dugo komentirali kako Srbija prema Zapadu Jasenovac promovira kao dio židovskog holokausta, ali na Balkanu su Židovi potpuno uklonjeni iz holokausta i zamijenjeni Srbima.

Kao što je dr. Lea David, profesorica studija Holokausta na Sveučilištu u Haifi, primijetila: „Srpska politička elita tada je otela slike i simbole holokausta kako bi izjednačila srpske žrtve sa židovskim žrtvama i u cijelom svijetu promovirala  ‘srpsko pravedništvo’ tijekom  ratova 1990-ih.”

“Potvrdivši Srbe kao žrtve holokausta, srpska vlada je zatim promijenila stranu i umjesto partizana rehabilitirala kvislinške četnike i druge desničare”, kaže ona.

Kao što je David McDonald sa Sveučilišta u Otagu također primijetio u Globalizaciji holokausta: židovska „upotrebljiva prošlost“ u srpskom nacionalizmu: „Slike holokausta sjedinili su u istu omotnicu, omogućavajući srpskim nacionalističkim ciljevima da dobiju širu, univerzalniju privlačnost. Moglo bi odjeknuti domaćim Srbima i onima u dijaspori, kao i sa Židovima i nežidovima … gdje su se isprepleli mitovi o srpskoj i židovskoj patnji, pružajući novi niz nacionalnih mitova. ”

Što se tiče američkog Muzeja holokausta, na svojoj web stranici on priznaje: “Određivanje broja žrtava … za Jasenovac je vrlo problematično, zbog uništenja mnogih relevantnih dokumenata, dugotrajne nedostupnosti neovisnih znanstvenika i  dokumenata o preživjelima…”

Pa zašto citirati brojke ako su “vrlo problematične”, posebno imajući u vidu da je Muzej svjestan da je Yad Vashem tijekom 1990-ih u više navrata pokušavao nabaviti izvorne jasenovačke dokumente iz Srbije, ali je to do danas bilo odlučno odbijeno?

Jednako zbunjujuća bila je Jugoslavenska desetljetna tvrdnja da će se posmrtni ostaci žrtava “morati otkriti “, no tijekom svoje 47-godišnje vladavine tim mjestom, nije se niti jednom potrudilo pronaći te tajanstveno “nestale” posmrtne ostatke. Oni koji su jedini ratni koncentracijski logor bez ikakvih provjerljivih podataka povezali sa znanstveno dokazanim činjenicama holokausta nanijeli su nemjerljivu štetu židovskoj povijesti.

U vrijeme hiper-antisemitizma i sve veće mržnje prema židovskim stvarima, krajnje je vrijeme da svi – a osobito Židovi-prestanu surađivati ​​sa zloćudnim tipovima koji ismijavaju Holokaust.

Autor je australski književnik i slobodni novinar te direktor thegoldmanreport.org, stranice posvećene razotkrivanju nacističkih suradnika i neo-nacista koji žive Down Under.


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->