Miro Kovač pozvao članove HDZ-a da sutra izaberu novu politiku stranke

ožujak 14, 2020 maxportal
Share Button

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač iz tima Opcija za promjene, poručio je u subotu članovima HDZ-a da izađu na unutarstranačke izbore te daju povjerenje njegovoj opciji koja nudi zaokret i drugačiju politiku HDZ-a.“Sutra će članovi odlučiti u kojem će smjeru nastaviti razvijati naša stranka, hoćemo li nastaviti s politikom koja ide iz neuspjeha u neuspjeh, iz poraza u poraz, ili će članstvo dati povjerenje onima koji nude zaokret“, izjavio je Kovač na konferenciji za medije.

Ustvrdio je da njegov tim Opcija za promjene nudi drugačiju politiku HDZ-a i ljude koji svojom moralnošću i integritetom nude ono što je HDZ-u potrebno – autentičnost, vjeru u bolju budućnost i angažman na planu boljitka života za sve naše državljane.

Istaknuo je važnost da glasovanje na unutarstranačkim izborima u HDZ-u bude transparentno i sukladno naputcima Središnjeg izbornog stožera stranke, te da se poštuje načelo slobode savjesti i tajnosti glasovanja.

Kovač je pozvao svog protukandidata i aktulanog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, da na večerašnjem sučeljavanju, koje će se, kazao je, emitirati na RTL televiziji, izrazi protivljenje fotografiranju glasačkih listića i apelira na birače da to ne rade.

“Fotografiranjem glasačkih listića mogao bi se stvoriti dojam da se neke ljude ucjenjuje i da se od njih traži da dokažu za koga su glasovali. To bi bilo loše za demokraciju u HDZ-u i u državi”, izjavio je.

Dodao je kako će se izbori, u okolnostima epidemije koronavirusom, provesti poštujući upute Naciolnog i županijskih stožera civilne zaštite.

Napominje da svi članovi HDZ-a koji zbog zdravstvenih razloga ne mogu doći na biračko mjesto, imaju mogućnost da do 14 sati to jave izbornom povjerenstvu, pa će im se omogućiti glasovanje u vlastitom domu.

Kovač je kazao da nema nikakva saznanja o autorstvu SMS poruke u kojoj se članovima HDZ-a sugerira da izađu na izbore i podrže “izmiješani tim” s kandidatima iz njegovog te Plenkovićevog tima “Odvažno za Hrvatsku”.

“Toga je bilo i prije, toga će biti i sada i u budućnosti. Živimo u digitalnom dobu, ljudi su dovoljno zreli da procjene da oni samostalno donose odluku kome će dati povjerenje, tako da ne očekujem da će ti SMS-ovi utjecati na raspoloženje birače“, kazao je Miro Kovač.

Nije želio komentirati navode Plenkovića kako je taj SMS očito došao iz Kovačeva tima “Opcija za promjene”, kazavši da se ne želi ‘spuštati na tu razinu’ i da mu se Plenković “čini malo nervozan”.

“Bitno je da se sutra dogodi promjena, da članovi HDZ prepoznaju ljude koji žele promjene u HDZ-u i da prestane ova politika i agonija neuvažavanja članstva te da konačno dobijemo vodstvo koje će biti blisko ljudima i uvažavati želje i osjećaje članova HDZ-a”, zaključio je Kovač.

R. I. /Hina/Foto: Z1

 

Komentari
Share Button