Na pomolu veliki transfer: ‘Razgovarao sam s Brunom Esih o prelasku u njezinu stranku’

15 ožujka, 2018 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Marin Pauk, splitski gradski vijećnik izabran s liste Mosta najavio je mogući prelazak u stranku Neovisni za HrvatskuU emisiju se javio i Roko Antić, zamjenik načelnika Kistanja koji je napustio HDZ zbog Istanbulske konvencije. I on je potvrdio: Razgovaram s Hasanbegovićem!

Gost sinoćnje Bujice bio je Martin Pauk, nova zvijezda na splitskom političkom nebu. Mladić rodom iz Čavoglava razišao se s Mostom nakon što su mu zamjerili minutu šutnje za Slobodana Praljka na utakmici Uranije i Kamena te zastavu HOS-a na vjenčanju s atraktivnom Imoćankom Petrom.

Ponovio je svoje jasne stavove o zaključcima Vijeća za suočavanje s prošlošću, ali i izrekao mišljenje o Istanbulskoj konveciji, Andreju Plenkoviću i korupciji u Splitu…

HASANBEGOVIĆ O RATIFIKACIJI ISTANBULSKE KONVENCIJE: “PLENKOVIĆ IZVRŠAVA DOMAĆU ZADAĆU BRUXELLESA!“

Na početku emisije prikazan je prilog u kojem je moguću ratifikaciju Istanbulske konvencije od strane zastupnika HDZ-a komentirao dr.Zlatko Hasanbegović iz stranke Neovisni za Hrvatsku:

– Gospodin Plenković time iskaziva ideološku pravovjernost i izvršava domaću zadaću prema briselskim središtima moći! Iskazuje svoju moć unutar HDZ-a i želi pokazati beznačajnost demokršćanskih oponenata.

I u udruzi ‘U ime obitelji’ smatraju kako je ratifikacija konvencije pogubna za demokršćanske korijene HDZ-a.

HDZ je u predizbornoj kampanji jasno rekao da se protivi rodnoj ideologiji, a činjenica je da Istanbulskom konvencijom postaje obvezujuće da se rodna ideologija uvede u pravosudni sustav, obrazovanje i u sve sfere društva u Republici Hrvatskoj. I da onda tu provedbu kontrolira jedna skupina lijevo-liberalnih udruga s iznosom od oko milijardu kuna koji će se izdvajati iz proračuna – izjavila je za Bujicu dr. Željka Markić, predsjednica Udruge ‘U ime obitelji’.

I Martin Pauk rekao je što misli o Istanbulskoj konvenciji i njezinom nametanju HDZ-ovcima: ”Istanbulska konvencija definitivno nikad nije i neće biti prirodan odabir niti želja većine Hrvata. Činjenica je da se Istanbulska konvencija nameće iz Bruxellesa. Umjesto da se Plenković ponaša premijerski i kao suvereni vladar, umjesto da poštuje želje svoga biračkog tijela i svoga naroda, on se postavio kao nekakav vazal, kao nekakav sluga koji će nama nametati odluke Bruxellesa…“

Moje osobno mišljenje o Istanbulskoj konvenciji naravno, nije pozitivno. Pročitao sam cijeli dokument i iz njega se vidi da je to jedna obična farsa kojom se zamagljuje ono što je bitno. Tu se pod krinkom prava žena nameću stavovi koji nisu prirodni, koji nisu normalni i zbog toga Istanbulska konvencija ne smije biti prihvaćena u Republici Hrvatskoj – jasan je bio Martin Pauk.

PAUK: “ANDREJ PLENKOVIĆ JE GROBAR HDZ-a!“

Pauk je nastavio s kritikom aktualnog predsjednika Vlade: ”Gospodin Plenković sebe ne vidi još dugo na poziciji premijera. On pikira na mjesto predsjednika Europske komisije, nakon što Juncker ode u mirovinu sljedeće godine. Nametanjem ratifikacije Plenković je od sebe otjerao sve one Hrvate koji su do dana današnjeg ostali uz HDZ.

Način na koji je to proveo je nedopustiv za stranku koja je nastala devedesetih na pokretu za samostalnu Hrvatsku, na pokretu domoljuba koji su Hrvatsku stvorili.

Onoga trenutka kada Plenković koalira s Pupovcem, kada koalira s HNS-om, kada u suradnji s Predsjednicom poziva četnika Vučića u Hrvatsku i ugošćava ga – i krajnje: kad ratificira Istanbulsku konvenciju, on je od sebe otjerao sve glasače HDZ-a. Sve one koje je uz stranku do danas držala emocija, a to je jedino što ih još drži… On postaje grobar HDZ-a!“

ROKO ANTIĆ IZ KISTANJA: “RAZOČARAN SAM, OČEKIVAO SAM RAZGOVOR UNUTAR HDZ-a OKO KONVENCIJE…“

U emisiju se ekskluzivno telefonom iz Kistanja javio i donedavni predsjednik tamošnjeg HDZ-a i zamjenik načelnika općine Roko Antić. Zbog najave premijera Plenkovića da će se Istanbulska konvencija ratificirati podnio je neopozivu ostavku na sve dužnosti u stranci, nakon punih 13 godina. Izjave medijima nije davao, osim što se javio u Bujicu.

Nikakvim podmuklim formulacijama u definiciji te konvencije oni ne mogu prikriti da ona zapravo isključuje biološki supstrat određenog spola. To Bog stvoritelj zadaje, a ne nekakva Radojka Borić, Sarnavke i Milorad Pupovac! To je doslovno udar na obitelj, koju Bog naziva “crkvom u malom – izjavio je Roko Antić i priznao da je “duboko razočaran potezima Andreja Plenkovića“ te da “to nije HDZ kakav je gradio punih 13 godina“.

Na pitanje voditelja kako će dalje politički i je li točno da je u kontaktu s dr. Hasanbegovićem, Antić je potvrdio: – Gospodina Hasanbegovića dugo i dobro poznajem. Cijenim ga. U ovom trenutku nisam razmišljao što dalje, ali nećemo odustati od svojih načela i principa. Razgovaramo…

‘VIDJE HRVATSKA TOLIKO ČUDA, ALI NE NAĐE ŠTRIKA ZA TOLIKO JUDA…’

Nakon završetka razgovora s Antićem, Martin Pauk je izvadio poklon za voditelja Bujice Velimira Bujanca – majicu sa stihovima Antuna Gustava Matoša: ”Vidje Hrvatska toliko čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda!”

Voditelj se prisjetio situacije od prije par mjeseci, kada je Martin Pauk kao mladi nogometni sudac, na utakmici 3. lige HNL-a  između Uranije i Kamena, održao minutu šutnja za pokojnog generala Slobodana Praljka. Svi su ga mediji tada napali, a zamjerili su mu i pojedini kolege iz Mosta.

Pauk je to spremno komentirao: ”Za mene je to samo pitanje časti, kako je gospodin Praljak bio častan i u ratu, poslije rata i za vrijeme ovog sramotnog suđenja u Hagu, tako smo i mi svi trebali ostati časni i odati mu počast.

Mišljenja sam da su sve moje kolege u svim ligama i svim sportovima u Hrvatskoj trebali pozvati na minutu šutnje za generala Praljka! Ako će mene HNS kazniti jer sam održao minutu šutnje za Slobodana Praljka neka me kazne, neka kazne i moju unučad da ne mogu suditi ni oni! Ako je to ‘sramota’, ja tu ‘sramotu’ prihvaćam.”

PAUK: “MOST JE VELIKA SKUPINA NEISTOMIŠLJENIKA!“

Voditelj je upitao mladog vijećnika zašto se razišao s Mostom, na čijoj je listi bio kao nezavisni kandidat za Gradsko vijeće Splita, a on je dogovorio:

“Nakon što smo na mojem vjenčanju imali HOS-ovu zastavu, nakon što se dogodila situacija sa održavanjem minute šutnje za generala Praljka, jednom djelu stranke to se nije svidjelo! Most je sastavljen od velikog broja ljudi sa različitim ciljevima i različitim svjetonazorom. To je jedna velika skupina neistomišljenika i tako se ne može funkcionirati u politici. To se na kraju pokazalo jako loše, a i ja sam to osjetio na vlastitoj koži. Nijem mi preostalo ništa drugo nego da krenem svojim putem…”

Pauk je u emisiji ekskluzivno potvrdio da vodi razgovore s Brunom Esih o prelasku u njenu stranku, a u Bujici je objavljena i njihova zajednička fotografija: ”Istina je da vodimo razgovore! Svima je jasno da je Split prevelika sredina da bi netko kao nezavisan mogao opstati dugoročno. U mnogim idejama slažem se s gospođom Brunom Esih…”

Pauk je komentirao i rad Vijeća za suočavanje s prošlošću:

”Ja ga nazivam Vijeće za suočavanje s glupostima! Donijeli neke totalno imbecilne zaključke! Crvena zvijezda je po njima simbol mira, tolerancije i slobode, a pozdrav ‘Za dom spremni’ je kriminaliziran i zabranjen! Republika Hrvatska je nastala na borbi protiv te zvijezde petokrake!”

Nastavio je: “Kako je moguće da je petokraka legalizirana, a dobro znamo da su nas pod tom petokrakom napadali, a oni koji su nas branili s pozdravom ‘Za dom spremni’ na kraju su kriminalizirani. To nije normalno! Sve postrojbe Hrvatske vojske su koristile taj pozdrav, a ne samo HOS. Pozdrav ‘Za dom spremni’ je stvorio Hrvatsku!”

 “POŽARI SU PLENKOVIĆU BILI ATRAKTIVNI, A POPLAVE SU ZA NJEGA FILMSKE!“

U drugom dijelu emisije prikazan je prilog sa poplavljenih područja. Bujica je objavila video u kojem premijer Plenković naselje kod Karlovca Mala Švarča pogrešno naziva ‘Mala Spačva’, a ulicu Mostanje – Mostanj!

Objavljena je i izjava Refike Hamzagić iz Hrvatske Kostajnice, žene koja je ostala bez kuće u odronima. Gospođa Hamzagić rekla je da se premijer u Kostajnicu došao samo naslikavati!

Pauk, koji je s Torcidom sudjelovao u gašenju požara u Splitu ovoga ljeta, kada je i ozlijeđen, kratko je komentirao: ”Prije svega, meni je ovo tužno. Kada je bio požar u Splitu premijer je pred ljudima kojima su izgorile kuće rekao da je interesantan i atraktivan. Ovoj gospođi koja je isto ostala bez doma, dali su jedan andol i tabletu za smirenje… Plenkoviću su požari atraktivni, a poplave filmske!“

Martin Pauk nije ostao dužan niti stranci Pametno. Tvrdi da je njima bilo važnije ostati na sjednici gradskog vijeća, nego pomoći ljudima kod gašenja požara: ”Oni su gasili požare kao što su i ratovali!”

MP/Foto:Facebook


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •